Allau de cancel·lacions de reserves d'hotel a Girona per Sant Narcís

Ho atribueixen als aldarulls, la llevantada i l'anul·lació d'actes de fires

Els restauradors i hostalers gironins veuen amb "certa preocupació" els incidents que s'han produït arran de les protestes per la sentència del Suprem a la ciutat. Lamenten que, conjuntament amb la forta llevantada i l'anul·lació dels concerts i les barraques, hagi afectat tant al nombre de menús que venen els restaurants com a les reserves que tenien previstes els hotels i que s'han cancel·lat els darrers dies. En concret, el gremi calcula que a l'entorn d'un 25% dels clients que tenien previst allotjar-se a Girona, no ho faran.

Això sí, el sol i les bones temperatures d'aquest primer cap de setmana han ajudat a mitigar aquest contratemps, i és que les Fires de Sant Narcís són un element clau per quadrar unes bones xifres aquest darrer trimestre de l'any. De fet, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, confia que al final "no es notarà tant" l'impacte dels aldarulls o de la suspensió d'actes. "Per sort, Girona té molts més atractius i confiem en què podrem suplir les cancel·lacions que hem tingut", assenyala.

Més enllà de les afectacions pels disturbis que es van produir, al sector li preocupa la climatologia. La forta llevantada ha provocat afectacions en la connexió amb el TAV i això repercuteix negativament amb el client francès. "Tenim la via tallada fins el 4 de novembre i això ha provocat moltes cancel·lacions", ha lamentat Carreras.

On sí s'ha notat ja a la facturació ha estat en els restaurants. Carreras assegura que hi ha hagut una davallada "difícil de quantificar", però que preocupa els propietaris d'aquests establiments, que per Fires solen fer un bon calaix.

Ho comparen amb un cap de setmana plujós

Des de l'associació que agrupa bona part dels establiments d'hostaleria gironina, comparen la situació amb un cap de setmana plujós i que fa tirar enrere el client. "Creiem que l'afectació no serà més gran a la que tenim en cas que ens plogui els caps de setmana de Fires", concreta Carreras.

En aquest sentit, el president no vol fer pronòstics perquè confia en què la "gent sortirà igualment" i els restaurants podran fer caixa. Pel que fa als hotels, Carreras explica que el nombre de reserves se suplirà per "el flux de clients habitual" que té la ciutat de Girona.

Un bon any

Amb tot, Carreras ha destacat el "bon any" que està tenint el sector en relació a les reserves. El president dels hostalers gironins explica que "s'està fent bona feina i s'està treballant molt bé". "A veure com tanquem l'any però la veritat és que tenim bones previsions i la perspectiva de cara a l'any que ve també convida a l'optimisme", ha conclòs.