Unes 300 persones es manifesten a Girona per reclamar la fi del Procés a crits de ''a por ellos''

Han cantat 'El novio de la muerte' i demanat presó per Puigdemont

L'Associació de Veïns de Vila-roja de Girona ha convocat una manifestació aquest dissabte des de la Caserna de la Guàrdia Civil fins a la Subdelegació del govern espanyol que ha aplegat unes 300 persones. En total una hora i mitja on el blanc de les crítiques han estat l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont – per a qui s'ha demanat presó en repetides ocasions – i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Tot plegat, en un ambient familiar amb nens i persones d'edat avançada que han participat en una marxa que no ha registrat incidents i que ha estat custodiada pels Mossos en tot moment.

 
Durant la manifestació, s'han repartit banderes espanyoles i senyeres, que s'han barrejat amb altres carlistes i de la Legió. De fet, un dels himnes més coneguts d'aquest cos, 'El novio de la muerte', ha sonat diverses vegades.
Al cap d'una hora i mitja els manifestants han arribat a la Subdelegació. Els marxants hi han hagut d'accedir per la part posterior ja que la Gran Via es trobava tallada amb blocs de pedra i furgonetes dels Mossos.

Un cop allà els manifestants han saludat els policies nacionals i guàrdies civils que, aquest dissabte, custodiaven l'edifici. Després s'ha reproduït l'himne d'Espanya i s'ha cridat 'a por ellos' en referència als independentistes.

La fi del procés

El president de l'Associació de Veïns del barri de Vila-roja, Tomás Cepa, ha explicat que el motiu de la convocatòria és reclamar que "s'acabi d'una vegada" el procés independentista. "Ja n'hi ha prou, estem tots molt cansats. Només volem que ens respectem tots plegats", ha assenyalat Cepa.

El president també ha lamentat l'acció dels CDR que van anar a l'Ajuntament per discutir amb l'alcaldessa sobre la decisió de retirar les barraques. Una decisió que Cepa considera que és "positiva" per tal de garantir la seguretat.

No s'han trobat amb els CDR

Una de les preocupacions de la policia era la contramanifestació convocada pels CDR unes hores abans a escassos 500 metres d'on es preveia la marxa unionista. La concentració, però, només ha reunit unes 30 persones fet que ha obligat ha desconvocar-la uns minuts més tard.
 
De fet, els CDR han estat també un dels objectius de les proclames dels unionistes. 'On estan els CDR' ha estat un dels càntics més escoltats a més d'altres en referència als talls de carretera o al respecte al mobiliari urbà.