Salut justifica el tancament d'urgències a les nits per poca afluència d'usuaris

El Departament explica que els CAP del Vallès tenien una mitjana d'1,5 a quatre per nit

Fins el moment s'han tancat 46 urgències nocturnes i els diumenges -25 al juliol i 21 al setembre-, xifra que es podria ampliar amb vuit centres més afectats entre el setembre i l'octubre i arribar fins els 90 CAP afectats.

Padrosa ha dit que el procés està "obert" i és "dinàmic", per la qual cosa ha dit que es podria "ajustar la situació", tant reobrint nous centres que s'han tancat si s'observa alguna disfunció com tancant-ne de nous on es comprovi que l'afluència és baixa.

El director del CatSalut ha dit que l'objectiu d'aquesta ordenació és fer el sistema "sostenible" i ha assegurat que "no es deixen visites per fer", ja que es deriva als malalts a un altre centre o els atén una ambulància. D'altra banda, ha assegurat que això no col·lapsarà els hospitals.

El Departament defensa que aquest procés d'ordenació s'ha fet establint un diàleg amb els ajuntaments, tot i que ha reconegut que això no vol dir que estiguin d'acord. "Sempre es pot fer millor", ha declarat.

No es descarten nous desallotjaments

El director del Cat Salut ha explicat que el Govern ha estat "tolerant i respectuós" amb l'ocupació dels centres a les nits i les protestes en contra de les seves decisions, però ha afegit que ara "cal tornar a la normalitat". En aquest sentit, no ha descartat que la conselleria torni a demanar als Mossos d'Esquadra el desallotjament dels centres, com ja va fer la matinada del dimecres. 

Ha dit que alguns professionals es sentien "pressionats" pels manifestants i ha denunciat que s'estaven produint "disfuncionalitats". Per això, ha dit que cal que "torni el sentit comú" i ha asseverat que faran el necessari per garantir l'assistència sanitària.