El PSC proposa tancar entre sis i vuit CAP a Girona i suprimir ambulàncies d'aquí a sis mesos

Marina Geli diu que si el Govern accepta les modificacions els faran costat amb la reordenació sanitària

Primer fan una proposta concreta per a les comarques gironines i, si el Govern ho accepta i obre una via de diàleg amb al principal grup de l'oposició, es poden posar d'acord per a tot Catalunya. Si no arriba a bon port, Geli ha anunciat que ho portaran al Parlament de Catalunya. Marina Geli ha explicat que la intenció del PSC és fer una "oposició responsable" i oferir el seu recolzament en la reordenació de la sanitat, que inclou supressió d'ambulàncies o tancament de les urgències nocturnes a alguns Centres d'Atenció Primària (CAP). 

Geli assegura que estan d'acord amb que cal racionalitzar la sanitat, però demana al Govern que aturin durant un mes la implantació dels canvis i els consensuïn amb l'oposició. La diputada situa com a condicions indispensables per a la negociació retardar un mes la implantació dels canvis i aplicar una moratòria de sis mesos a la supressió d'ambulàncies. Pel que fa a la revisió de la reordenació de les urgències, el PSC creu que podria donar suport al Govern en el tancament de les urgències nocturnes en sis o vuit centres dels catorze que proposa. 

Geli considera que mantenir el CAP de Camprodon obert és "innegociable" i que no fer-ho seria anar "20 anys enrere" perquè per la situació geogràfica i l'orografia del terreny cal tenir urgències nocturnes en aquest centre. També creu que és imprescindible mantenir urgències a Sant Hilari i demana un replantejament a la Selva Interior i que es tanquin menys CAP dels que plantegen a la zona de Sils i Vidreres. Pel que fa a la zona de Breda i Hostalric, demana al Govern que busqui complicitat amb Sant Celoni i que els pacients puguin anar a l'hospital perquè el tenen més a prop que el CAP de Santa Coloma o qualsevol altre hospital gironí de referència. 

La diputada per Girona ha lamentat que el Govern hagi tingut "poc diàleg" amb el territori i no hagi pactat els canvis ni amb alcaldes ni amb oposició. Tot i això, estenen la mà per arribar a un acord amb algunes modificacions de tancaments nocturns de CAP i reubicacions d'ambulàncies. La proposta del PSC desgrana la situació comarca per comarca i fa una proposta de reordenació. 

A més, reclamen que el 112, que haurà d'atendre ara les emergències, tingui un mapa amb les masies i nuclis aïllats que hi ha a les comarques gironines per fer més àgil l'atenció. Una altra garantia que Geli demana al Govern és que constatin que tothom té accés a una línia telefònica i es té contacte amb l'ambulància perquè en algunes d'aquestes poblacions més aïllades, per exemple a l'Alta Garrotxa, no hi ha cobertura de telèfon mòbil.