L'alcalde d'Olot defensa el model de les Festes del Tura i demana civisme als ciutadans

La Policia Local ha fet 240 controls a local d'oci nocturn durant l'estiu

Les Festes del Tura concentren un important nombre de visitants i per això està previst un dispositiu de seguretat que s'acabarà de concretar en les pròximes hores. Sense donar-ne detalls, com ara el nombre d'efectius, Corominas ha volgut deixar clar que perquè la festa "sigui ben lluïda" el que cal és que els ciutadans "exerceixin la seva responsabilitat" i per això ha fet una crida al civisme. En aquest sentit, ha celebrat que algunes penyes i també l'Institut Muncipal d'Educació hagin començat també una campanya per recordar la necessitat de respectar les normes de civisme durant les festes.

Segons Corominas, "no és una obligació estricte de l'ajuntament el preocupar-se de la gent que veu en excés" i per això ha apel·lat la responsabilitat individual i també "familiar" en el cas dels menors. Precisament, sobre aquest últim aspecte la Policia Local recomana als pares que tenen fills adolescents que mantinguin una xerrada prèvia a casa sobre l'alcohol i els efectes que pot tenir en cas per exemple de conduir beguts. Aquest consell es troba entre els 10 que ha resumit en un document sobre els deu consells pràctics de seguretat i convivència. 

Mantenir el model

El model des les Festes del Tura continuarà essent el que és, segons l'alcalde. "Ens agrada que el centre sigui un lloc on la gent s'ho passa bé i on et retrobes amb aquells amics que no veus des de fa temps" alhora que ha agraït a aquells ciutadans que viuen al centre antic i que per tant són els que pateixen més el bullici de les festes. 

Presència policial "discreta"

La idea és que els cossos de seguretat actuïn amb discreció i descarta que s'hagi d'arribar a una "festa molt controlada amb una presència policial per tot arreu". Malgrat tot, adverteix que per tenir una bona festa no calen "actituds incíviques", que ho "facin pagar" al mobiliari urbà o que hi hagi persones que molestin a la resta de gent perquè "no se saben controlar perquè han begut massa". I assegura que actuaran amb contundència: "Si són delicte, actuarem des del punt de vista policial".

En l'edició passada no es van produir incidències greus però l'any 2009 es va produir una violació a una noia.

Els controls policials a l'estiu

Durant els mesos d'estiu, la Policia Local ha fet un total de 390 controls en punts conflictius per al descans dels veïns, sense que s'hagin registrat problemes greus. En el cas dels locals d'oci nocturn, s'han fet un total de 240 controls per assegurar-se del compliment de l'horari de tancament i les possibles molèsties per la prohibició del tabac a l'interior dels recintes. Al marge d'algunes baralles amb ferits a l'exterior d'un local vinculat a l'oci nocturn, no hi ha hagut incidències greus, segons fonts policials. 

Per altra banda, s'han fet un total de 7 controls policials que han afectat a un total de 93 motos i ciclomotors, En total, s'han tramitat 11 denúncies, de les quals 4 eren per un excés de soroll i 7 més pel casc, la majoria per portar-lo mal lligat o mal col·locat. El cap de la policia local, Ignasi López, ha subratllat la importància de portar ben posat el casc per evitar lesions en cas d'accident.