L'alcalde de Figueres, Santi Vila, diu que 'el nou segle reclama obrir el camí de la secessió'

El convergent arriba a aquesta conclusió arran de la reforma de la Constitució Espanyola

Santi Vila torna a fer mostra del seu independentisme i assegura en una nova entrada al seu blog personal que la reforma constitucional posa "contra les cordes" el nacionalisme català. El convergent considera que després de la sentència contra l'Estatut de Catalunya "populars i socialistes estan decidits a reproduir les errors clàssics de la història contemporània d’Espanya". Amb tot, el diputat també considera que els partits de Madrid només tenen en compte la resta de formacions polítiques catalanes "quan ho imposa l’aritmètica parlamentària".

Vila creu que amb la reforma constitucional cauen molts dels tòpics que han permès bastir els consensos mínims imprescindibles per fer de la història recent d'Espanya una experiència d'èxit: "cau el mite del consens constitucional; s’enfonsa la sacralització de la Carta Magna i, més greu encara, en la mesura que s’incorpora una limitació del dèficit a la Constitució, s’atempta contra la sobirania del poble espanyol i s’humilia sense ni escrúpols formals la pretesa sobirania del Parlament de Catalunya".

Finalment, el convergent  remata dient que "el nou segle reclama, doncs, inexorablement, obrir el camí de la secessió. Per una qüestió merament formal, resta només d’esperar l’inici de la nova legislatura i el fracàs del pacte fiscal".