Les cases rurals gironines tanquen l'agost amb una ocupació mitjana del 80%

Els establiments de la costa freguen el ple absolut mentre que les pirinenques són les que reben menys turistes

L'Associació de Turisme Rural de Girona considera que l'agost ha estat un mes bo que ha servit per recuperar l'ocupació que havia davallat durant el mes de juliol per culpa del mal temps. Les comarques costaneres, Selva, Alt i Baix Empordà van tenir una ocupació del 70% durant el mes de juliol i han remuntat fins a gairebé el ple absolut amb percentatges que oscil·len entre el 90 i el 95%. Comarques d'interior com el Gironès i el Pla de l'Estany també han remuntat durant l'agost les males xifres del mes anterior i han passat d'una ocupació del 60% a un 85%.

A l'estiu, les cases rurals que no omplen són les de muntanya, que continuen amb la davallada iniciada la temporada anterior. La Garrotxa ha aconseguit arribar a una ocupació del 75% a l'agost, un 25% més que durant el juliol quan van tenir ocupacions d'un 50%. Pel que fa als Pirineus, la Cerdanya i el Ripollès només aconsegueixen omplir un 60% de les places disponibles, gairebé el doble que el mes anterior perquè les cases rurals d'aquestes dues comarques només van aconseguir una ocupació del 35% durant el juliol.

Entres les dues modalitats d'allotjament de turisme rural, el lloguer de la casa sencera obté nivells d'ocupació més elevats que el lloguer per habitacions. Segons l'oficina tècnica de l'Associació Turisme Rural Girona també han incrementat les anul·lacions d'última hora però, en general, les han pogut cobrir també amb reserves a l'últim moment. 

Pel que fa al perfil del client, són majoritàriament famílies que busquen gaudir de l'entorn amb activitats a l'aire lliure com piscina, barbacoa o granja visitable. La majoria són estrangers, principalment de França i Bèlgica seguit de Gran Bretanya, Holanda i Alemanya.

També hi ha molts clients catalans, sobretot de les comarques de Barcelona. Les principals procedències de clients espanyols són Madrid, València, País Basc i Navarra.