El metge de guàrdia Camprodon haurà de passar les nits en un hotel pel tancament del CAP

La mesura comportarà que se li hagin de pagar despeses i dietes

La Mancomunitat de la Vall de Camprodon, un ens que engloba els municipis de Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases, Vilallonga de Ter i Camprodon, ha redactat un manifest en què demana la paralització de la mesura que pretén dur a terme el Departament de Salut i que consisteix en tancar el CAP de Camprodon a les nits. 

Segons la seva presidenta, Ester Noguer, aquest dimecres enviaran una carta al director territorial de l'ICS i al conseller de Salut per fer-los coneixedors que no disposen del pla funcional necessari on s'estableix com ha de funcionar el servei sanitari en cas d'emergència. És per aquesta raó que demanen la paralització de la mesura de tancament prevista pel proper 5 de setembre. Noguer ha explicat que esperaran una resposta perquè, ha dit, "hi ha un incompliment dels tràmits burocràtics que s'ha de seguir". 

Des de la mancomunitat de municipis que utilitzen el CAP de Camprodon es queixen, a més, de la "desinformació" d'aquest tancament tant pel que fa a les diferents administracions locals com a la població. 

Segons Noguer, quan es dóna un tancament d'aquestes dimensions, "cal un conveni signat" entre el CAP, en aquest cas de Camprodon, i l'hospital comarcal de Campdevànol, que és el proveïdor dels serveis sanitaris. "D'això, tampoc en tenim constància", ha reblat. 

En cas que la carta al conseller no tingui l'efecte que desitgen, la presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon ha advertit que procediran a la mobilització ciutadana. 

Ester Noguer s'ha reiterat en els arguments exposats fins al moment per evitar el tancament del CAP a les nits. Des de la mancomunitat, continuen assegurant que les característiques del territori i l'envelliment de la població no fan factible que els ciutadans, "a partir d'ara, en cas d'urgència, hagin d'anar a Campdevànol en horari nocturn". 

Un metge de guàrdia que dormirà a l'hotel

La presidenta ha explicat que el metge "localitzable" que Salut ha previst perquè estigui de guàrdia, haurà de dormir a l'hotel de Camprodon en cas que vingui de fora. Noguer acusa que aquesta no és una mesura d'estalvi, "és tot al contrari ja que se li hauran de pagar les dietes, l'allotjament i les despeses que calgui, tenint el CAP de Camprodon al poble".