Les Fires de Sant Narcís, a punt de quedar-se sense els concerts de barraques

Mossos i Policia Local asseguren que no poden garantir la seguretat

Les Fires de Sant Narcís es quedaran amb tota probabilitat sense els concerts de la Copa. Aquesta és la decisió que està a punt de prendre l'Ajuntament després de rebre dos informes per part dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal els quals asseguren que no poden garantir la seguretat durant la celebració dels concerts, segons ha avançat Diari de Girona.

L'espai destinat a aquestes actuacions musicals poden allotjar entre 6.000 i 10.000 persones davant de l'escenari.

Aquesta informació s'ha filtrat a poques hores que es mantingui una reunió del govern amb la resta de grups municipals per avaluar la situació. Aquesta tindrà lloc la tarda de demà i s'analitzarà cada activitat de manera individual per decidir si es manté o no.

Per la seva banda, l'Associació de Veïns del Barri Vell van demanar ahir a l'alcaldessa, Marta Madrenas, que "se suspengui els actes" programats al centre històric sempre i quan no puguin "garantir la seguretat de tota la ciutadania". L'entitat va entrar per registre una carta al consistori després dels aldarulls que es van viure en el transcurs de tota la setmana passada.

Ciutadans s'hi oposa

El grup municipal de Ciutadans s'ha mostrat avui contrari a anular cap acte. Al seu entendre, “no existeix cap raó perquè el govern de Girona suspengui les Fires de Sant Narcís”, ha apuntat el seu portaveu, Daniel Pamplona, qui a més a ha afegit que "no considerem pertinent el debat sobre la potencial suspensió de les Fires”.

Per al regidor de dretes “resulta un escàndol” el mer plantejament de suspendre unes festes “que són de tots els gironins, sense exclusió i sense apriorismes ideològics”. De fet, Pamplona ha volgut recriminar aquesta actitud perquè “és exactament la mateixa que ja li vam veure a l'alcaldessa fa dos anys quan va cancel·lar de manera unilateral els focs artificials de les Fires de Sant Narcís”.