Els comerciants del centre de Girona venen un 4% menys durant les rebaixes per culpa del mal temps

El president de l'associació assegura que estan a "l'expectativa" del futur de Ryanair perquè molts clients són turistes

El bon temps de la primera setmana de juliol va animar els compradors i també les perspectives dels comerciants que preveien tenir unes rebaixes excepcionals i arribar a incrementar entre un 3 i un 4% el volum de vendes. Però les temperatures van començar a baixar i la pluja va acabar d'espantar els clients i el volum de feina va baixar en picat. El president de l'associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, ha afirmat que les vendes a l'estiu sempre van molt relacionades amb el clima perquè molts dels clients són turistes. 

Durant el mes d'agost han anat remuntant i han arribat a tancar les rebaixes d'estiu amb un descens d'entre el 3 i el 4% de mitjana. "Precisament l'augment que preveiem que tindríem a principis de juliol", ha afirmat Noguer. Tot i això, assegura que això no vol dir que sigui una mala temporada, perquè els botiguers estaven preparats per a l'impacte de la crisi i ja havien actuat "en previsió". "Han comprat menys i tenen menys estoc", ha detallat Noguer. 

En general, els comerciants del centre de Girona han "aguantat bé la crisi", segons Noguer. De fet, el president de l'associació assegura que durant l'any passat van fer "les paus" i van mantenir xifres de volum de vendes de l'any anterior. Un dels temors dels botiguers, però, és que la davallada de vols de Ryanair faci que hi hagi menys turistes i que, més endavant, sí que notin un descens en el nombre de clients.