Platja d'Aro tanca l'accés al passeig marítim, camins de ronda i cales en previsió de la llevantada

L'Ajuntament talla la circulació de vehicles i vianants en carrers i zones inundables

L'Ajuntament de Platja d'Aro (Baix Empordà) ha emès un ban municipal on anuncia el tancament i la prohibició d'accedir al passeig marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima per la forta llevantada prevista durant les properes hores.
El consistori s'avança a les previsions de fortes pluges entre avui i dimecres i també farà talls de circulació en carrers i zones susceptibles de patir acumulacions d'aigua i avisa que es poden anul·lar algunes parades de transport públic. Entre les mesures preventives, també hi ha els treballs d'obertura de la gola del Ridaura i de la riera Treumal per garantir la correcte desembocadura de l'aigua del riu o l'obertura, neteja i senyalització d'embornals en zones inundables.
 
Des de l'ajuntament també van activat en situació de prealerta diversos serveis municipals, la Policia Local i les empreses de serveis. A més, dels centres educatius per la possibilitat que hi hagi modificacions i anul·lacions tant del servei de transport com de la jornada lectiva.

D'altra banda, el ban fa algunes recomanacions com ara respectar les indicacions, evitar apropar-se a rius, torrents i rieres o adoptar mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.

El municipi va patir fortes inundacions el passat mes de setembre i un home va morir ofegat en inundar-se el baix on dormia.