L'Ajuntament de Lloret de Mar clausura cautelarment dos locals d'oci nocturn

La policia ja ha precintat aquest estiu tres negocis, un dels quals en dues ocasions per no disposar de llicència

El passat 22 d'agost, la Junta de Govern Local va aprovar destinar 11.300 euros per contractar una empresa, Entitat Col·laboradora de l'Administració (ECA), per reforçar les inspeccions que habitualment fa l'ajuntament als locals d'oci. La voluntat és que en les properes setmanes aquesta empresa revisi les instal·lacions i la documentació de 35 locals d'oci nocturn. L'objectiu és comprovar que disposen de les condicions tècniques per garantir la seguretat de les persones

Aquesta empresa ha comunicat a l'ajuntament que dos locals s'han de clausurar cautelarment per no complir la normativa. La Policia Local de Lloret ja ha tancat aquest matí el bar-restaurant 'Cafè Dream II'. L'ajuntament ja va tancar aquest local el passat 11 d'agost -va ser el primer que clausurava aquest estiu- en detectar que no tenia llicència. El divendres, els propietaris del negoci van entrar a l'ajuntament tota la documentació i van poder aixecar la persiana altra vegada. 

Un cop revisat l'expedient però el consistori ha detectat que la documentació no és correcta i, per tant, la policia ha tornat a clausurar per segona vegada el local, situat al principi de l'avinguda Just Marlès i on, a banda de tenir-hi barra de bar, també es ven menjar per emportar i hi ha terrassa. 

Ampliació sense garanties de seguretat

Aquesta tarda la policia ha precintat un altre local. Es tracta d'un bar musical situat al carrer Santa Cristina -adjacent a l'avinguda Just Marlès- anomenat 'Index'. El bar disposa d'un aforament permès per a 172 persones però ha ampliat les seves instal·lacions. Els tècnics de l'empresa han detectar que després de l'ampliació del local no s'ha adequat la normativa de seguretat al nou aforament i, per tant, no garanteix plenament la seguretat dels clients. 

Per això, l'ajuntament ha decidit clausurar el local fins que els propietaris no adaptin les instal·lacions a la normativa de seguretat. Entre d'altres, se'ls ha notificat que no hi ha suficients sortides en cas d'incendi. 

Incidents per deficiències als locals

La llista de locals clausurats la completa la macrodiscoteca 'Colossos' -situada a Just Marlès- on un fallo amb l'aire condicionat va acabar en importants disturbis al carrer. Els Mossos d'Esquadra va fer desallotjar el local perquè la gent es marejava perquè no funcionava l'aire condicionat i la nit va acabar amb una batalla campal entre joves i agents. 

L'Ajuntament de Lloret va tancar el passat 12 d'agost aquesta discoteca, amb capacitat per a 1.800 persones, però actualment ja està oberta perquè ha corregit les deficiències en la instal·lació elèctrica.