El Fitag baixa el teló amb una ocupació del 75% de les localitats

Un total de nou municipis gironins van programar espectacles del festival amateur en aquesta onzena edició

Aquest dissabte el Fitag va tornar a baixar el teló amb la sensació que, a pesar de les retallades per la crisi, la fidelitat del públic és "creixent", ja que ha continuat participant del espectacles i les propostes més obertes, segons valoren els organitzadors. 

El seu director, Martí Peraferrer, creu que els grups de teatre amateur de les comarques de girona "entenen, cada vegada més, que el Fitag és una eina útil per poder utilitzar en els seus creixements particulars, que els protegeix com a col·lectiu i que està al seu costat donant suport a qualsevol iniciativa que pugui afavorir la imatge i la presència del teatre amateur gironí arreu del món".

En destaquen la programació a última hora de l'espectacle sorpresa de la companyia Fitag. La bona acollida del públic va fer que el festival els premiés amb una segona funció, que va permetre augmentar en 600 espectadors el nombre de públic previst inicialment. 

Una ocupació del 75%

La mitjana d'ocupació de les localitats ha estat del 75%. Al capdavant, es troba la Sala La Planeta, amb un 90%, seguida del Pati de la Casa de Cultura, amb una ocupació del 75% en les set funcions que va acollir. El Pati de les Magnòlies, com a espai de coproduccions, va aconseguir una ocupació del 50%. Per altra banda, destaca també la plena ocupació de l'espectacle inaugural de la companyia el Miral de Blanes i la cloenda del grup d'Andratx, així com les més de 1.000 persones que van passar per les 4 nits del cabaret Fitag de Nits. 

Aquest 2011 també ha estat la quarta edició de la Fitag als Municipis, amb un total de nou poblacions participants: Blanes, Hostalric, Llagostera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Olot, Palamós, Roses i Sant Feliu de Guíxols. La col·laboració amb els ajuntaments ha permès, un any més, la possibilitat de trobades entre les companyies locals i els grups convidats. 

L'ocupació a la major part dels teatres consolida la bona marxa iniciada en l'edició passada, amb un lleuger augment de públic a excepció de Blanes i Sant Feliu de Guíxols, on no s'han assolit els objectius de l'organització. En total, han estat prop de 800 els assistents als espectacles programats fora de la ciutat de Girona. 

6.000 entrades a disposició

Les entrades posades a disposició del públic enguany eren 6.000 aproximadament, unes quantes menys que en edicions anteriors per la reducció d'espais i de companyies. El número total d'espectadors ha estat al voltant dels 4.500. L'organització valora molt positivament aquestes dades malgrat que hi hagi hagut menys oferta.

El nivell artístic de les companyies seleccionades en aquesta edició ha estat "especialment valorat per critica i públic", segons la Diputació de Girona, que és qui organitza aquest festival, ja s'està treballant en la pròxima edició que s'espera que sigui la "remuntada" del festival. 

Aquest any s'han pogut veure propostes de Colòmbia, Puerto Rico, Perú i Holanda, a banda d'espectacles catalans i de diferents punts de l'Estat.