Unes 1.000 persones bloquegen les sortides dels Jutjats de Girona

Volen impedir que els Mossos surtin amb el cotxe si els detinguts van a presó

Un miler de persones bloquegen les sortides dels Jutjats de Girona reclamant la llibertat de part dels detinguts en els aldarulls d'aquest divendres i que han passat a disposició de la jutge.

La intenció dels concentrats és evitar que els Mossos surtin amb el cotxe amb els investigats, en cas que la jutge decideixi enviar-los a presó, tal i com demana la Fiscalia.

Els manifestants s'han dividit en tres grups. Un just al davant dels Jutjats, a la porta principal, l'altre a la rampa de sortida de l'aparcament i el tercer en una porta conjunta. Durant aquesta estona criden consignes en favor dels detinguts i contra els Mossos i la Policia Nacional. A dins, la jutge decideix si les envia a presó o les deixa en llibertat com la resta.

Després de sis hores concentrats la jutgessa d'instrucció 2 de Girona ha decidit ordenar presó provisional sense fiança per a un dels detinguts aquest divendres pels Mossos d'Esquadra, durant els aldarulls. Això ha provocat la protesta dels manifestants que han decidit mantenir la concentració bloquejar les sortides dels Jutjats per evitar que els Mossos el portin a la presó. El detingut, que té multitud d'antecedents, està acusat d'atemptar contra els agents de l'autoritat, provocar danys i desordres públics.

Durant la protesta s'han sentit crits contra els Mossos i xiulades a les furgonetes de la Policia Nacional que passa puntualment per aquesta zona. També s'ha reclamat la llibertat de tots els detinguts, també dels que demà han de passar a disposició del jutge i que va arrestar la policia espanyola.

Durant el dia d'avui han anat quedant en llibertat un total de tretze persones, sis de les quals menors d'edat. La resta han pogut tornar cap a casa, malgrat que a un d'ells el fiscal en demanava l'ingrés a presó.

Durant la concentració, la mare d'un dels joves ha demanat "no caure en les provocacions" de la Policia Nacional. "Si us plau que no puguin detenir cap més dels nostres fills", ha expressat, visiblement emocionada i entre aplaudiments i crits d'indignació.

Està previst que aquest diumenge a les nou del matí passi a disposició el primer dels detinguts per la policia espanyola. El segon està citat a les 10 i posteriorment ho farà el tercer arrestat per desordres públics.