La Policia Nacional arresta un veí de Girona que volia apagar amb aigua un contenidor en flames

Els agents van exercir una força desmesurada per a reduir-lo

La nit d'ahir es van viure situacions de molta tensió entre els manifestants i les forces de seguretat, com també escenes carregades de surrealisme i brutalitat policial. Prova d'això en fou la desproporcionada i injusta detenció a un veí de Girona que va sortir al carrer per tal d'apagar les flames d'un contenidor situat davant de casa seva, a la rotonda del Rellotge a les 21:12h

L'home, carregat amb dues galledes blanques plenes d'aigua, va apropar-se fins als contenidors just en el moment que arribaven dues furgones de la Policia Nacional. Els agents van baixar i s'hi van apropar ràpidament per reduir-lo. A cops, el van llençar al terra, emmanillar i emportar-se'l detingut mentre la seva filla cridava que el deixessin anar.

Un considerable grup de persones, que van ser testimonis directes de l'agressió, també van apropar-se per a reclamar que el deixessin en llibertat però els agents de la policia espanyola els van ignorar. Moments més tard la família del detingut demanava als periodistes si algú havia enregistrat els fets per tal de demostrar la seva versió, ja que ni tant sols els Mossos d'Esquadra els van creure.

Denúncia d'Iríada

El centre per la defensa i drets humans Iridia ha denunciat l’actuació “descontrolada” dels agents de la Policia Nacional en els disturbis de Barcelona i Girona. Al seu compte de Twitter Iridia afirma que la policia actua amb la intenció de “castigar i humiliar” i demana que el Ministeri de l’Interior aturi aquestes pràctiques.

En alguns dels vídeos difosos per l’entitat es veuen agents de la Policia Nacional repartint cops de porra a persones que estan al carrer i que intenten explicar als agents, sense èxit, que no tenen relació amb els actes vandàlics.

En un d’aquests vídeos els agents colpegen diverses vegades un home que no entén l’actuació i llancen contra el terra una noia amb una estelada que s’hi encara demanant explicacions.