Llibertat per cinc menors detinguts a Girona durant els aldarulls d'ahir a la nit

Els Mossos d'Esquadra van fer un total de dotze detencions ahir

Cinc menors han quedat en llibertat aquest matí a Girona després de ser detinguts pels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls a Correus aquest divendres. La policia els atribueix un delicte de desordres públics i la setmana vinent seran citats per la Fiscalia de Menors. El desplegament policial, format per Policia Nacional i Mossos, va acabar amb almenys dotze detinguts i està previst que alguns d'ells passin a disposició judicial properament.

A les nou del matí, el CDR havia convocat una concentració de suport als detinguts davant de la comissaria dels mossos a Vistalegre per donar suport als detinguts i ha aplegat una cinquantena de persones, entre els quals hi havia amics i familiars.

Quatre furgonetes dels Mossos d'Esquadra han tallat l'accés del carrer de davant l'edifici de la comissaria i els concentrats s'han quedat a tocar del carrer del Carme, molt pendents del que passava.

Quan passaven pocs minuts per dos quarts d'onze ha sortit un dels menors detinguts, acompanyat del seu pare, que han rebut el suport dels concentrats.

Pels volts de les onze, s'ha decidit desconvocar l'acte després de conèixer-se que la resta de menors detinguts, que des de la matinada es trobaven a la comissaria, han quedat en llibertat. No descarten concentrar-se davant dels jutjats de Girona on està previst que els detinguts restants passin al llarg del dia a disposició judicial. Per la seva banda, els mossos han mantingut tallat l'accés al carrer.

Durant l'espera, alguns dels assistents lamentaven les condicions amb què s'havien detingut els joves i asseguraven que "no havien fet res". Un pare ha explicat que el seu fill, que és menor, va veure com agents de la Policia Nacional de paisà detenien per sorpresa el seu amic que estava al costat i que quatre agents, que anaven amb porres, s'hi van tirar a sobre i el van picar sense conèixer els motius. Eren pels volts de les deu de la nit, segons aquest familiar. Els joves havien participat a la seguda de les sis de la tarda que va aplegar unes 9.000 persones amb l'objectiu d'evitar una concentració unionista que hi havia convocada i que ha aplegat unes 200 persones.

Per evitar el xoc entre els dos col·lectius, es va desplegar un fort dispositiu format per Policia Nacional i Mossos d'Esquadra que va acabar a les dues de la matinada després de reforçar-se amb efectius de la Guàrdia Civil del Maresme i ARRO dels Mossos de l'Àrea Metropolitana. Durant els enfrontaments amb els manifestants, que van llançar objectes i petards, la policia va fer càrregues, van disparar pilotes de goma i també gasos lacrimògens. A banda dels danys en mobiliari urbà també hi van haver dotze ferits atesos pel SEM. Ha estat la quarta nit consecutiva d'altercats on hi ha hagut diversos enfrontaments entre la policia i els manifestants.