El TSJC desestima el recurs de PxC i es manté la prohibició de la manifestació de Salt

Anglada anuncia una mobilització a Barcelona per reivindicar la llibertat d'expressió dels seus simpatitzants

El TSJC ha ratificat la decisió del Departament d'Interior, que aquesta mateixa setmana va emetre un informe prohibint la manifestació de PxC a Salt. Interior havia alertat que PxC estava distribuint pamflets contra la mesquita que es pretenia construir a Salt i que, per tant, es podria ferir el sentiment religiós de la comunitat musulmana de la població.

Segons el conseller, Felip Puig, hi havia un risc important de que es produïssin enfrontaments i aldarulls entre els manifestants i els detractors de PxC. Interior també tenia constància que es preveia organitzar una contramanifestació de joves musulmans per defensar el seu dret de culte. En aquest sentit, la sentència del TSJC recorda que el ret de reunió "no és il·limitat" en cas que "s'alteri l'ordre públic".

La mateixa sentència recorda la recent visita a Salt del líder de PxC, Josep Anglada, durant el ple de l'Ajuntament que va debatre la prohibició de construir temples de culte al municipi en el termini d'un any. Segons el TSJC els aldarulls que es van produir aquell dia "corroboren la importantíssima tensió social" existent en aquest municipi gironí.

Anglada lamenta la decisió dels magistrats, tot i que assegura que acatarà la sentència. "És un dia molt trist per la democràcia perquè no es pot coartar la llibertat d'un partit democràtic", ha afirmat. Davant d'aquesta sentència, Anglada ha anunciat que en els pròims dies convocarà una altra manifestació en un lloc "molt simbòlic" de Barcelona per reivindicar la llibertat d'expressió.

La mesquita, en suspens

L'origen de la manifestació que estava prevista a Salt per dissabte és la construcció d'una mesquita de grans dimensions al municipi. Tot i això, l'Ajuntament, amb els vots de CiU, PP i dos ex-regidors de PxC, van aprovar dies enrere una suspensió d'un any de les llicències per a la construcció de centres de culte. PxC no va avalar aquesta moratòria perquè el partit "no vol una mesquita ara ni d'aquí un any".