Els camioners reclamen poder circular de nou per l'N-II per evitar els talls d'autopista

Si ara ho fessin podrien rebre multes de 500 euros

La Federació Nacional d'Associacions d'Espanya crítica que, a conseqüència de les "constants mobilitzacions" arran de la sentència del Procés, les principals infraestructures viàries que creuen Catalunya (com l'AP-7 i l'A-2) pateixen "bloquejos i talls indiscriminats sense que les forces de seguretat puguin revertir aquesta situació". Això suposa, subratlla la Fenadismer, que els tràilers quedin bloquejats a les autopistes "sense possibilitat d'abandonar-les" i converteix els camioners en "autèntics ostatges de les mobilitzacions".

Els camioners subratllen que cal impulsar "mesures excepcionals" per alleujar "el col·lapse circulatori que diàriament suporten milers de transportistes, tant catalans com de la resta d'Espanya", quan es veuen atrapats per algun dels talls. Per això, la Fenadismer ha sol·licitat al Departament d'Interior que, mentre durin les protestes, aixequi de "manera temporal" l'obligatorietat de desviar-se per alguns trams d'autopista.

A Girona, Tarragona i Lleida

A les comarques gironines, la restricció s'aplica al tram de l'N-II comprès entre Fornells de la Selva i la Jonquera; a Tarragona, a l'N-340 als trams Altafulla-Vilafranca i Alcanar-L'Hospitalet de l'Infant, i a cavall d'aquesta demarcació i Lleida, a l'N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc. En tots aquests quilòmetres de nacional, els camioners hi tenen restringit el pas (només es permeten trànsits locals). La resta, han de circular per les autopistes AP-7 i AP-2.

Fenadismer explica, però, que arran dels talls i les protestes, "per evitar aquesta situació de bloqueig" hi ha transportistes que "s'arrisquen a circular per les carreteres nacionals paral·leles", cosa que suposa una sanció de 500 euros. "Per això, considerem imprescindible que de manera immediata es deroguin temporalment les restriccions, mantenint la mesura fins que es garanteixi la lliure circulació per les carreteres de Catalunya", conclou l'associació.