Els meteoròlegs alerten de la insòlita boira que omple el Golf de Roses aquest final d'agost

La falta de visibilitat crea situacions de perill entre banyistes i embarcacions

El golf de Roses s'ha vist cobert més d'un cop aquest mes d'agost per una intensa boira que impedeix la bona visibilitat tant de banyistes com de navegants. Aquest canvi climatològic sempre s'ha donat de manera imprevista durant aquest estiu. Aquest dilluns al migdia, per exemple, nombrosos banyistes de la platja de Sant Pere Pescador van poder comprovar com, en qüestió de pocs minuts, desapareixia de la seva vista el Montgrí, el cap de Creus i tota la línea de costa.

Miquel Perpinyà, meteoròleg del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha afirmat que "no és habitual que es doni aquest fenomen en aquesta zona", però que "de tant en tant es pot donar". En altres indrets de Catalunya sol ser un fenomen més freqüent, "però en un lloc de costa és més difícil que passi", ha explicat Perpinyà.

Els canvis sobtats de visibilitat creen situacions de risc ja que les embarcacions i motos d'aigua naveguen tot i no veure bé al banyistes. Per evitar qualsevol accident, quan passa aquest fenomen els vigilants de la zona han de demanar precaució i recomanen als banyistes que no s'allunyin de la platja.

Com que la boira sempre ve acompanyada d'una baixada de temperatures alguns banyistes opten per abandonar la platja. Perpinyà ha explicat que "la boira impedeix que passin els rajos solars amb tanta intensitat, i més a l'agost, provocant una baixada de les temperatures".