El documental 'El Bulli: cooking in progress' s'estrenarà al 59è Festival de Sant Sebastià

La gravació mostra el procés de creació dels plats que Ferran Adrià ha ofert durant aquests anys en el restaurant

Aquest any, el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià arriba amb una nova proposta: la secció Culinary Zinema, que oferirà l'oportunitat de gaudir de la fusió entre el cinema i la gastronomia. Una de les propostes d'aquesta nova secció serà el documental 'El Bulli: cooking in progress', del director alemany Gereon Wetzel. 

El film mostra, per primera vegada a la gran pantalla, el procés de creació culinària de Ferran Adrià i el seu equip. Per això, Wetzel i el seu equip de rodatge es van passar aquests hiverns passats en la cuina-laboratori d'El Bulli on es creaven els plats que llavors se servirien dins la carta d'aquest restaurant amb tres estrelles Michelin. 

El Bulli portat al cinema

Aquesta, però, no serà l'única vegada en que El Bulli sigui protagonista de la gran pantalla, ja que està previst que el restaurant sigui objecte d'un film de Hollywood a la tardor del 2012 o a la primavera del 2013. Així ho va avançar Ferrant Adrià en una entrevista el juny passat. 

Segons el cuiner, El Bulli tornarà a obrir durant un mes perquè els actors i l'equip de la pel·lícula puguin veure com funciona veritablement el restaurant, amb treballadors i clients que no seran figurants. Després, l'equip gravarà un mes més amb el restaurant també obert.