Més de 4.000 estudiants es manifesten en contra de la sentència del Procés a Girona

La protesta ha acabat amb una tancada al Rectorat de la UdG

Més de 4.000 estudiants han sortit al carrer aquest dijous a la ciutat de Girona per mostrar el seu rebuig en contra de la sentència de l'1-O. La majoria dels assistents eren alumnes de secundària en una marxa organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

La protesta ha arrencat a dos quarts de dotze del migdia davant de la Delegació del Govern a Girona, on han començat cridant que despengessin la bandera espanyola.

Posteriorment s'han desplaçat per Jaume I fins a la plaça de la Independència, passant per la de l'U d'Octubre de 2017. Al llarg de la marxa, els manifestants han cridat diverses proclames independentistes i demanant la llibertat dels líders independentistes. Allà han creuat el riu fins a la Rambla i han enfilat cap al barri de Vista Alegre.

Ha estat allà quan els manifestants han entrat a l'Institut Jaume Vicens Vives, que en aquell moment estava fent classe de manera habitual. Un cop a dins s'han instal·lat al pati de l'institut amb la intenció inicial d'estar-s'hi unes hores i fer-hi activitats.

Finalment, els membres del sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han decidit llegit un manifest on han assegurat la mobilització buscar "donar resposta a la sentència, exigint la llibertat i el retorn dels presos i preses polítiques", a banda de la "l'absolució de les encausades, víctimes d'un estat feixista".

La manifestació, que no ha registrat cap incident, s'ha dirigit fins al rectorat on prèviament alguns dels manifestants n'havien ocupat el pati en protesta perquè no s'han suspès les classes ni l'activitat. Un cop a dins han volgut donar suport als estudiants universitaris que aquest dissabte es manifestaran i faran vaga, coincidint amb la convocatòria general a tot el país.

Entre els participants a la manifestació ha destacat una jove que portava una bandera espanyola penjada al coll. Assegura que, malgrat que no és independentista, no entén com "es pot estomacar" els seus "amics". "Som un sol país i no és normal", ha reblat entre aplaudiments de la resta de participants.