Salt aplicarà un recàrrec del 50% de l'IBI als pisos desocupats

La mesura s'inclourà a les ordenances fiscals

L'Ajuntament de Salt (Gironès) aplicarà un recàrrec del 50% de l'IBI als pisos desocupats. La mesura s'inclourà a les ordenances fiscals del 2020 que es debatran al ple de dilluns que ve i s'inclou a les polítiques d'habitatges del consistori, entre les quals hi ha la compra d'un centenar d'immobles per fomentar el lloguer.
Les ordenances també inclouran un augment de la bonificació de la taxa de recollida i gestió de residus per aquells que utilitzin la deixalleria municipal o una bonificació del 50% a l'impost de vehicles per als híbrids i un 75% per als elèctrics. Pel que fa a l'import sobre construccions, les reformes tindran bonificacions del 50% si incorporen sistemes sostenibles.
 
L'alcalde, Jordi Viñas, diu que les ordenances apostaran per ser més "justes" especialment en els àmbits que afectin la sostenibilitat. D'altra banda, els preus de les zones verdes i blaves no es modificaran però s'hi inclourà una quota nova als empadronats al municipi que tinguin un vehicle d'empresa que no estigui domiciliada a Salt. Aquest vehicles podran aparcar a la zona verda amb abonaments que aniran dels 15 euros mensuals als 60 euros anuals.

Com a novetat, les ordenances també donaran resposta la demanda dels vehicles mixtes per poder accedir a les zones verdes. En aquest sentit, a partir del 2020 ho podran fer si a la fitxa tècnica incorporen que tenen més de tres places.