L'aeroport de Girona segueix caient i al setembre perd un 7,9% de passatgers

Ryanair ha transportat més del 60% dels usuaris

L'aeroport de Girona ha tancat el setembre amb un nou descens de passatgers. En concret, segons recull l'estadística d'Aena, al llarg del darrer mes hi ha hagut 258.399 persones que han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar. Traslladat en percentatges, suposen un 7,9% menys que el mateix mes de l'any anterior. Les dades de baixada es traslladen també a l'acumulat de l'any. En el que portem d'any, hi ha hagut un descens del 5,7%, amb 1.648.825 passatgers.

Pel que fa al nombre d'operacions, la baixada també s'ha fet notat amb 2.019, un 5,3% menys que el setembre de l'any passat. Si es mira l'acumulat de l'any, però, el descens sí que és evident. Entre gener i finals de juliol, s'han fet 14.225 operacions des de Vilobí d'Onyar, un 5,3% menys si es compara amb el mateix període del 2018.

Com ja és habitual, la majoria dels passatgers que aquest setembre han passat per l'aeroport de Girona han volat amb avions de Ryanair. I és que l'aerolínia de baix cost irlandesa n'ha transportat gairebé el 70% (178.344). A Ryanair la segueixen, tot i que a molta més distància, les companyies Jet2.com (28.924) i Transavia (16.716).

Pel què fa a destins, els més sol·licitats durant el mes de setembre han estat les rutes a Manchester, Londres, Bristol i Brussel·les.

Per últim, l'estadística d'Aena també permet veure quin volum de mercaderies s'ha mogut des de l'aeroport de Girona. En concret, aquest setembre se n'han transportades 11,3 tones.