Un desconegut despenja la 'rojigualda' de l'Ajuntament de Girona i hi posa la de 'no-rendició'

El consistori ja l'ha retirada

Fonts municipals expliquen que una persona no identificada és qui ha arriat la 'rojigualda' del pal i ha substituït la bandera espanyola per una de negra que simbolitza a la de "no-rendició" utilitzada en el setge de Barcelona el 1714. Des de l'equip de govern, quan s'ha vist el que passava, s'ha ordenat que la bandera es retirés. De fet, aquesta tarda, no n'onejava cap dels quatre pals que hi ha al capdamunt de la façana (tampoc hi eren les de la ciutat, la senyera i l'europea).

El cas, però, ja ha generat crítiques per part de Cs i el PP. El portaveu del partit taronja, Daniel Pamplona, ha assegurat que s'ha creuat "totes les línies vermelles" posant a la façana una bandera que significa "lluitar sense treva". Pamplona assegura que la substitució és un provocació "absolutament inacceptable" i recorda que "s'està infringint la llei de banderes".

A més, ha reclamat a l'alcaldessa, Marta Madrenas, que investigui qui ho ha fet i se'l sancioni. "No ens serveix que digui que es tracta d'una acció anònima, perquè no podem tenir gent sense identificar passejant impunement per tot l'Ajuntament", ha subratllat. Per això, ja ha avançat que reclamarà que es revisin "totes les càmeres" de seguretat per identificar l'anònim i prendre "les mesures legals oportunes".

Per la seva banda, la vicesecretària de Comunicació del PP a Girona, i també exregidora Concepció Veray, ha criticat que Madrenas "segueixi amb la seva croada contra l'Estat" i ha recordat que hi ha una "sentència ferma" que obliga a tenir penjada la bandera espanyola a l'Ajuntament. També ha dit que l'alcaldessa "està permetent" que Girona "sigui un parc temàtic de l'independentisme" i donant "cobertura a aquells qui actuen de manera violenta contra els cossos i forces de seguretat".

Denúncia a la Junta Electoral

Els populars també han anunciat que han presentat una denúncia davant la Junta Electoral per l'afer de la bandera. "Trobo intolerable la utilització d'un símbol partidista i violent com la bandera negra en un espai públic com és la façana de l'Ajuntament de Girona", ha criticat el candidat popular al Congrés pel 10-N, Alberto Mas Vilá. I ha conclòs: "En els moments de crispació i violència que estem vivint, les autoritats haurien de donar exemple i comportar-se com a tals, ajudant a garantir l'ordre públic, cosa que Madrenas amb les seves intervencions a peu de carrer no fa".