El delegat de la Generalitat a Girona demana a la població ''que es manifesti amb civisme''

Pere Vila qualifica les penes de presó com una "venjança política"

El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, ha demanat aquest dimarts a la ciutadania "que es manifesti amb civisme, però que no deixi de fer-ho" en contra de la sentència de l'1-O, ja que es tracta d'una decisió "injusta i com a tal, cal respondre".

Vila ha fet aquestes declaracions després de celebrar una sessió extraordinària del consell de direcció territorial de la Generalitat a Girona, en el qual han aprovat un manifest contrari a la sentència.

El delegat, Pere Vila, ha definit la sentència com una "venjança política" i ha avançat que tindrà "conseqüències molt greus sobre la societat gironina" perquè "posa en risc l'exercici dels drets fonamentals" de la població.

En el manifest que s'ha llegit aquest dimarts al matí, Pere Vila també ha demanat "la llibertat" dels líders independentistes empresonats, "inclosa l'amnistia". D'altra banda, el consell de direcció territorial de la Generalitat a Girona ha lamentat que tot i la voluntat "de prioritzar el diàleg" per complir amb "l'anhel de la ciutadania" per "exercir el seu dret a l'autodeterminació", finalment s'ha arribat a una "situació no política".

Per últim, Vila ha denunciat la "vulneració dels drets fonamentals de les persones condemnades durant la presó preventiva" i també ara, amb la sentència. Per això, el delegat ha mostrat el suport a la declaració institucional del Govern i també "totes les actuacions que prengui a partir d'ara".