Els manifestants tallen l'AP-7 en els dos sentits de la marxa a Girona Sud

Han arribat a l'autopista caminant des de l'estació del TAV

Centenars de manifestants tallen l'AP-7 des de poc després de dos quarts de cinc de la tarda a l'altura de Girona Sud per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem. Els manifestants, que han començat les mobilitzacions al centre de Girona, han anat després fins al polígon de l'Avellaneda on han tallat el trànsit ferroviari tant del tren convencional com del TAV.
Una estona després, han decidit aixecar aquest tall. Han cremat barricades a les dues vies, que en aquest punt discorren paral·leles, per interrompre més estona el pas de trens. Després, han anat caminant fins a l'AP-7 per tallar la circulació en els dos sentits. Segons la darrera actualització del Servei Català del Trànsit a les quatre de la tarda, a les comarques gironines es mantenen talls a l'enllaç entre la C-31/C-252 amb la Gi-634 a Verges i la C-63 a Anglès.
 
A banda dels talls a l'AP-7, a la C-31 a Pals i a la C-63 a Anglès, també està interromput el trànsit per l'acció dels manifestants a la carretera C-17 a Vic, a la C-31 al Prat de Llobregat en direcció Castelldefels i a la B-210 a Gavà.

Els manifestants que tallen des d'aquesta tarda l'AP-7 a Girona tenen la intenció de mantenir la mobilització per protestar contra la sentència del Suprem. A través dels canals de les xarxes socials, els CDR asseguren que tenen els furgons "de l'exèrcit opressor a tocar" però que són "ferms" i que resistiran amb una estratègia de "no violència". "Però ens hem de protegir, ens esperen dies intensos", afirmen. A la zona hi ha diversos furgons dels Mossos d'Esquadra.

Des de l'ANC també han anunciat que mantenen la convocatòria de manifestació prevista per a les vuit del vespre a la plaça 1 d'Octubre però que se suspèn la penjada de cartells anunciada. "Prepara't per anar a Barcelona, que ens necessiten... la nit serà llarga", asseguren.