Foment estudiarà les afectacions dels terrenys expropiats per al desdoblament de l'N-II

Els propietaris denuncien que els volen retornar els terrenys sense pagar-los les indemnitzacions

A començaments d'estiu, els propietaris de terrenys expropiats per al desdoblament de l'N-II entre Medinyà i Orriols, van denunciar que l'Estat els volia retornar els terrenys sense pagar-los les indemnitzacions pactades. Així els ho havia dit verbalment el ministeri de Foment en el transcurs d'una reunió amb el cap d'expropiacions a Catalunya. A dia d'avui, segueixen sense haver rebut un anunci oficial.

Durant aquest mes d'agost, els propietaris agraris, sota el paraigua del sindicat Unió de Pagesos, han mantingut una reunió amb l'assessora del secretari d'Estat d'Infraestructures per presentar-li les queixes i explicar-li en quin estat es troben les 25 obres que Foment té engegades a Catalunya. Segons ha explicat el responsable del sindicat a la zona, Jordi Ginebreda, Foment els ha assegurat que el cas del desdoblament de l'N-II és "especial" pel fet de tenir una autopista al costat. "Ens van dir que desdoblar l'N-II i tornar-la autovia tenint una via ràpida al costat era llençar els diners i que per això s'havien replantejat el tema, que seguirien negociant amb Acesa per aconseguir alguna millora a l'autopista però que l'N-II es quedava igual", ha apuntat Ginebreda. 

Estudi dels terrenys expropiats

En el transcurs de la reunió, Foment s'ha compromès a fer un estudi dels terrenys expropiats per saber en quin estat es troben per poder-los restaurar. "No pagaran les indemnitzacions tal com estava previst sinó que intentaran fer un projecte de restauració del terreny", ha explicat Ginebreda. Tot i això, el responsable del sindicat a la zona ha assegurat que caldrà veure com ho volen fer. "Deixar els terrenys com estaven és missió impossible, no sé com ho tenen pensat fer però jo ho veig molt complicat", ha subratllat Ginebreda. 

Tot i que segueix sense haver-hi un anunci oficial, els propietaris de terrenys expropiats asseguren que Foment vol retornar-los-hi perquè ara "ja no els interessen", ja que de moment les obres no es reprendran perquè Foment considera que l'ampliació ja es fa amb el quart carril de l'autopista. 

Durant aquest estiu, els propietaris expropiats han dut a terme mesures de pressió com ara mobilitzacions. Ara, però, Ginebreda ha dit que estan a l'espera de tornar-se reunir amb la secretaria d'Estat d'Infraestructures el mes de setembre. Ginebreda ha explicat que tenen les esperances posades en aquesta trobada per poder treure'n un "compromís real". Tot això, són conscients que havent-hi les eleccions generals espanyoles al mes de novembre "ho complica tot moltíssim".