El Suprem condemna Oriol Junqueras a 13 anys de presó

Sánchez i Cuixart han rebut penes de 9 anys

El Tribunal Suprem ha publicat la sentència contra els presos polítics on anuncia penes duríssimes contra els dirigents polítics. Oriol Junqueras s'emporta la pitjor part després de ser condemnat per sedició i malversació agreujada amb una pena de 13 anys de presó i inhabilitació.

Pel mateix motiu han estat condemnats a 12 anys i mig de presó i inhabilitacióRaül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa.

Seguidament la sentència condemna a 11 anys i mig de presó a Carme Forcadell per sedició. Pel mateix delicte han sentenciat a 10 anys i mig a Joaquim Forn i Josep Rull.

Per la seva banda, els líders dels moviments populars, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, han estat sentenciats a 9 anys de presó i inhabilitació.

Finalment, Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó han rebut multes de 10 mesos a raó de 200 euros diaris amb responsabilitat personal subsidiària.

Violència sí, però no suficient

La sentència en un dels seus passatges també dona per provada la presència de violència en les actuacions dels dirigents polítics però en cap cas suficient com per a quedar provada la rebel·lió. En tot cas, els magistrats consideren que hi ha prou violència com per a sentenciar-los pel delicte de sedició.