El Col·legi de Metges creu que els genèrics no sempre són els medicaments més 'eficients'

Els metges gironins asseguren que no es pot ser "taxatiu" dient que s'està d'acord o en contra dels tractaments per principi actiu

L'obligació de receptar medicaments genèrics, una mesura aprovada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), no s'ha rebut amb bons ulls per part dels metges gironins. 

Segons el Col·legi de Metges de Girona els tractaments per principi actiu no sempre són els medicaments més "eficients", de la mateixa manera que passa amb les marques comercials. Per això, els metges gironins asseguren que no es pot dir "taxativament" que s'està d'acord o en contra de receptar genèrics, sinó que s'han de valorar quins són els fàrmacs que funcionen i quins no. 

"Quins genèrics sí i quins no?"

"S'ha d'agafar el toro per les banyes, però no es pot taxativament si o taxativament no", ha subratllat el president del Col·legi de Metges de Girona, Benjamí Pallarès. En aquest sentit, Pallarès ha explicat que hi ha medicaments genèrics que són més eficients que alguns amb marca comercial, però ha apuntat que això també succeeix al revés, ja que alguns especialistes també ha donat la senyal d'alerta perquè alguns genèrics estan ocasionant descompensacions. "Quins genèrics sí i quins no? I fins a quin punt es pot canviar la recepta d'un metge? És un tema que s'ha de parlar amb rigorositat i explicar-ho bé a la ciutadania perquè sinó diuen allò que els laboratoris paguen als metges", ha apuntat el president del Col·legi de Metges de Girona.