Els metges gironins diuen que no acceptaran 'pressions ni coaccions' per reduir la despesa en salut

Asseguren que continuaran receptant els medicaments oportuns i fent les proves necessàries per fer un diagnòstic acurat

"Ens estan posant entre l'espasa i la paret". Aquesta és la sensació generalitzada que tenen els metges gironins davant les retallades en salut. Per això, han escrit un comunicat on asseguren que es planten i que no acceptaran "pressions ni coaccions" per reduir la despesa en salut. 

El Col·legi de Metges de Girona ha assegurat que continuaran receptant els medicaments que creguin oportuns i també demanaran les proves necessàries, encara que tinguin un cost elevat, per tal de fer un diagnòstic acurat al pacient. Segons ha explicat la vicepresidenta del Col·legi gironí, Cristina Soler, una "taxativa" prohibició no hi és però si que se senten coaccionats. "Per molt que jo vulgui fer el millor pel meu pacient, si estic condicionant a què l'hospital tanqui amb l'any amb dèficit, i et diuen que si això passa reduiran el sou del personal, això és una coacció", ha destacat Soler. 

El president de l'òrgan, Benjamí Pallarès, per la seva banda, ha assegurat que és "inadmissible" que les retallades obliguin als metges a prescindir de proves complementàries, a alterar les actituds terapèutiques o a disminuir prescripció de fàrmacs. Des del seu punt de vista, això impedeix la "bona praxis mèdica". 

Les retallades, en una altra direcció

En aquest sentit, Pallarès ha remarcat que les retallades no poden afectar la qualitat assistencial i per això, els metges gironins aposten per un aprimaments de l'estructura gerencial. "Es tracta de saber qui fa falta i qui no, jo estic segur que hi ha racons d'on es podrien retallar coses prescindibles", ha subratllat el president del Col·legi de Metges de Girona. "No ens podem carregar el principal actiu que té Catalunya que és la sanitat", ha afirmat. 

Pallarès ha destacat que el Col·legi de Metges de Girona es posa a disposició per al diàleg amb els actors socials que ho considerin oportú i ha avançat que el pròxim dia 8 de setembre es reuniran amb els responsables de l'Institut Català de la Salut (ICS).