Dos detinguts especialitzats en robar diners de màquines escurabutxaques

Els Mossos d'Esquadra els imputen fins a 20 robatoris amb força en una desena de municipis de les comarques gironines

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Selva litoral van detenir el passat 8 d'agost a Lloret de Mar, Senol K., de 44 anys i veí del municipi, com a presumpte autor de 20 robatoris amb força. Sis dies abans, els agents ja havien detingut Gavrila Vasile B., per 15 robatoris amb força, que havia comès juntament amb l'altre detingut, i pel furt d'un vehicle a Llagostera durant el mes de juliol.

El dia 8 d'agost, una patrulla de paisà dels Mossos d'Esquadra va detectar un vehicle sospitós a la població de Lloret de Mar. Els agents en van fer el seguiment i mentre feien les comprovacions del cotxe, van comprovar que constava com a sostret. Immediatament, els agents van fer senyals acústiques i lluminoses perquè el turisme s'aturés, però aquest en adonar-se de la presència policial es va donar a la fuga. Durant la seva fugida, el conductor va circular per una avinguda en contra direcció i de forma temerària. Finalment, el cotxe va prendre el camí antic que va fins a Tossa de Mar, fins que es va veure obligat a frenar bruscament per no precipitar-se per un penya-segat. 

Un cop aturat el vehicle, els dos ocupants van continuar fugint per una zona boscosa. Els Mossos, però, els van poder interceptar i identificar, i va resultar que el conductor, Senol K., tenia una ordre de detenció per diversos robatoris amb força en establiments, tots ells produïts en municipis de les comarques gironines - de Platja d'Aro, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, Olot, Blanes, Lloret de Mar, Calonge, l'Escala, Palafrugell i Santa Margarida - Salatar (Roses) - entre els mesos de març i juliol. Durant l'escorcoll, se'ls va trobar una llanterna i un encenedor, a més, de claus metàl·liques amb la punta rectificada i una eina tipus rossinyols. A més, el cotxe era robat i tenia els cables manipulats i el pany de contacte arrancat.

Observar l'establiment i inutilitzar l'alarma

El modus operandi dels detinguts era sempre el mateix. Dies abans de cometre el robatori observaven l'establiment i enganxaven una cinta adhesiva als sensors de l'alarma per tal d'inutilitzar-la. L'objectiu dels lladres sempre eren les màquines escurabutxaques, tot i que també robaven en qualsevol màquina on hi pogués haver diners, com per exemple les registradores. Tot i que no acostumaven a endur-se altres objectes, en alguna ocasió robaven ampolles de licor. Els detinguts, que tenen nombrosos antecedents, van passar a disposició judicial el dia 12 d'agost, i el jutge de Blanes en va decretar llibertat amb càrrecs.