Persèfone, la reina dels inferns de Comediants s'estrena a Sant Feliu de Guíxols

L'espectacle musical, protagonitzat per Àngels Gonyalons, és una reflexió sobre la vida i la mort amb tocs d'humor

Persèfone comença essent Coré, la deessa filla de Zeus i Demèter a qui Hades, déu del món subterrani segresta perquè se n'havia enamorat. D'un món de color passa a l'infern i, despullada del vestit de flors, alerta al públic que tots i cadascun dels assistents està tocat per la mort perquè són mortal, no com ella, una immortal. Una immortal que guia els humans en el seu últim viatge. 

El fil del destí, el teixeix Persèfone mateix que al llarg de l'espectacle guia el públic a través d'un reguitzell d'escenaris i situacions que enfronten amb costums, mites i llegendes sobre la mort. El negoci de la mort o temes actuals com la mort digna revisats a través de la mitologia grega.

Escenografia un pèl més lúgubre de l'habitual en Comediants però és que el tema ho exigeix. La marca de la casa, ben present amb poesia, humor i emprant el llenguatge de les varietats i del cabaret amb cant, ball i màscares. 

Persèfone és una coproducció del Festival Internacional Txèkhov de Moscou -on el juliol passat va tenir lloc l'estrena mundial de l'espectacle-; el Centro Dramático Nacional Teatro María Guerrero, de Madrid, i el Teatre Lliure, on es podrà veure el desembre vinent.