El nombre d'empreses que tanquen augmenta un 30% durant els sis primers mesos de l'any

Les dissolucions s'han incrementat un 65% només entre els mesos de maig i juny d'aquest any

Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) també mostren les xifres sobre la creació de noves societats. En aquest cas, la demarcació de Girona ha registrat 115 noves empreses, un 9,5% més que el juny de l'any passay, quan se'n van crear 105. 

El tancament d'empreses augmenta un 10% a Catalunya

Un total de 191 empreses han tancat durant el mes de juny d'aquest any a Catalunya. El mateix mes de l'any passat se'n van dissoldre 175, el que significa un augment del 9,1% interanual segons dades de l'INE. De fet, si se sumen les dades dels sis primers mesos de l'any s'aprecia que 1.413 empreses han hagut de tancar respecte les 1.350 que ho van fer durant el primer semestre del 2010, el que es tradueix en un augment del 4,6%. Per altra banda, el nombre de societats creades continua creixent, tot i que a un ritme moderat: durant el mes de juny se n'han creat 1.299, un 2,8% més que el mateix mes del 2010, quan se'n van registrar 1.264 de noves.

Altres dades de l'INE reflecteixen que hi ha un petit canvi de tendència pel que fa al tancament de societats entre els mesos de maig i juny d'aquest any, ja que s'han dissolt un 8,6% menys d'empreses a Catalunya. Tot i això, aquest canvi no es nota en la creació de noves empreses, que de maig a juny ha caigut un 15,7%.