Els fins ara regidors de PxC a Salt fan efectiva la seva renúncia com a edils del partit

Bonet diu que l'oposició ha volgut convertir en un "complot" la reunió que van mantenir amb Torramadé per comunicar-li el canvi

El fins ara portaveu de PxC a Salt ha materialitzat aquest dimarts al matí, juntament amb Martínez, el que ja havien anunciat, que és que deixen la formació per a la qual es van presentar a les eleccions municipals d'enguany, i passen a formar part de l'oposició a través del grup mixt no adscrit. En declaracions a l'ACN, Bonet ha volgut deixar clar que no mantindrà la remuneració econòmica que li suposava ser portaveu i que només cobraran els 180 euros bruts al mes per assistir als plens, a la vegada que ha afegit que estar a l'Ajuntament els reporta "maldecaps", però que es mantenen al consistori per treballar per Salt.

Bonet lamenta que l'oposició i els mitjans de comunicació hagin volgut fer creure que la trobada en un bar que ell i Martínez van mantenir amb Torramadé per comunicar-li el canvi i per conèixer els passos que havien de seguir a partir de llavors, fos perquè l'alcalde de Salt els oferís una contraprestació econòmica o una regidoria per aconseguir així els dos edils que li falten per a la majoria. El fins ara portaveu de Plataforma ha reflexionat que si s'haguessin volgut "amagar" no s'haurien trobat en un establiment públic. Hi havia "el local de CiU a davant", ha afegit en aquest sentit. D'altra banda, Bonet ha assegurat que el seu vot en els plens dependrà de si es tracta de propostes "favorables" pel poble, ja que "estar a l'oposició no significa votar que no a tot".

No es considera "tan radical, ni tan racista, ni tan xenòfob"

Bonet ha explicat que la seva sortida de PxC està justificada pels antecedents de Martínez, a qui van dir que "si es volia casar amb un negre hauria de dimitir" -la parella de Bonet és un noi de color originari de Santo Domingo-, juntament amb el fet que no el deixaven expressar amb la "coherència" que ell volia, assegura, a la vegada que no es considera "tan radical, ni tan racista, ni tan xenòfob" com Plataforma. 

El fins ara portaveu de PxC també ha recordat que la seva parella havia de ser el número 3 de la llista del partit a les eleccions municipals, però que amb diversos pretextos el van anar descendint fins a situar-lo al lloc número 8. Bonet ha reflexionat que negant-li el tercer lloc PxC va perdre una "oportunitat d'or per treure's l'etiqueta de racistes i xenòfobs". 

Tot i així, Bonet continua considerant que hi ha un percentatge excessiu d'immigrants a Salt, que farà que "mai aconsegueixin adaptar-se a la societat occidental", i ha reiterat que caldrien mesures per combatre la immigració il·legal.

Considera que Anglada hauria d'haver estat "una mica més alerta"

Sobre el president de PxC, Josep Anglada, Bonet ha reflexionat que potser hauria d'haver estat "una mica més alerta" del que estava passant a Salt, la seva "principal victòria", per evitar que el partit es desmuntés tan "ràpid i corrents". Tot i això ha argumentat que "no li arriba la informació de primera mà", i ha remarcat que tots volen "el mateix", però "amb més tranquil·litat, més coherència i més sentit comú", que és "intentar abaixar l'índex d'immigració però sense fer-los fora a tots".

Torramadé podria denunciar PxC

Per la seva banda, Torramadé també ha negat haver ofert entrar al govern municipal als dos regidors de PxC. Segons Torramadé, Josep Anglada ha llançat acusacions molt greus quan ha dit que l'alcalde s'havia dedicat a "comprar regidors" per governar en majoria. "Ni ells ho han demanat ni nosaltres ho hem ofert", ha afirmat Torramadé. Per això, ha assegurat que en els pròxims dies enviarà una comunicació a PxC perquè rectifiqui les "falsedats i calúmnies". "Si no rectifiquen, presentaré una demanda", exposa l'alcalde que assegura que no li queda "més remei" perquè no pot tolerar que l'acusin "d'un delicte". 

L'alcalde de Salt atribueix aquestes acusacions al fet que Anglada va voler tapar la crisi interna que viu actualment PxC a Salt, que en el pròxim ple passarà de tenir tres edils de PxC a només un.

L'alcalde de Salt també critica l'actitud de l'exalcaldessa i cap de l'oposició, Iolanda Pineda (PSC). Torramadé ha assegurat estar "sorprès" per la credibilitat que Pineda ha donat a Anglada i critica que hagi exposat una opinió pública sense contrastar la informació de PxC.