La Junta Electoral tampoc aprova l'ocurrent pancarta de Port de la Selva

Consideren que és una "burla"

El Port de la Selva ha tret aquest mateix matí, ni 24 hores després de penjar-la, la pancarta que substituïa la de 'Llibertat peixos pacífics' i que duia com a lema 'Tu ja m'entens', a més d'una cara amb una cremallera tancada a la boca.

L'Ajuntament ha rebut aquest matí un nou requeriment de la JEZ. A l'escrit, l'organisme comunica al consistori que ha tingut coneixement del nou cartell a través dels mitjans de comunicació i recorda a l'alcalde i al consistori que "són perfectes coneixedors" del requeriment que van rebre el 3 d'octubre i dels altres que han rebut en altres processos electorals. Al requeriment, s'establia que l'Ajuntament havia de retirar "qualsevol pancarta, símbol, eslògan o qualsevol cosa que es pugui identificar amb la situació política actual a Catalunya".

La junta recorda que l'Ajuntament no va presentar al·legacions a aquesta primera notificació i que, per tant, l'ens va entendre "pecant, com s'exposarà, que l'Ajuntament havia donat compliment a l'acord", tenint en compte, a més, que el consistori va respondre que ja havia retirat la pancarta que hi havia.

"Mofa i menyspreu"

Malgrat això, la junta considera que no es va complir el requeriment i li diu ara que han de retirar "qualsevol pancarta, símbol, eslògan o qualsevol altra cosa que hi hagi als edificis consistorials".

"L'alcalde, Josep Maria Cervera, ha procedit a col·locar la citada pancarta, amb una manifesta, clara i deliberada intenció de mofa i menyspreu al que la Junta Electoral de Zona va acordar", diu l'escrit que ha rebut el consistori.

En aquest sentit, afegeix que "des d'un punt de vista, únicament i exclusivament objectiu, no és més que una constatació objectiva de burlar, d'una forma grotesca, el que es va resoldre en l'acord del 3 d'octubre"

"La regressió de la democràcia espanyola"

Cervera diu que la situació demostra "fins on són capaços d'arribar" i que "estan desfermats en els temes vinculats a la llibertat d'expressió". També recorda que la pancarta no feia cap referència explícita al procés català i que ja va intentar explicar que "anava de mosques". "La situació és de manca de llibertat d'expressió, el que volen és que no diem res", remarca.

Amb tot, insisteix que el que tot plegat demostra és que "la democràcia espanyola està en constant regressió". Des de l'Ajuntament no descarten que la pancarta s'acabi instal·lant en algun altre edifici particular com ja es va fer en els últims comicis amb la de 'Llibertat peixos pacífics'.