El 25è Festival de Peralada conclou amb una multitudinària cercavila

La organització ha atorgat la medalla d'honor al director d'escena Joan Font

Balanç positiu de la 25èna edició del Festival Castell de Peralada amb una jornada de cloenda que va comptar amb l'actuació de Comediants obert a tots el públics amb el marc de la vila medieval com a escenari principal. Els actes es van iniciar a les set del vespre amb una cercavila popular pels carrers del municipi. Música, ball, humor i un recorregut per conèixer de la mà de diversos personatges els racons més emblemàtics de Peralada. 

Entre mig de la cercavila i l'espectacle final -que portava per nom 'Sarau de Gala'-, Carmen Mateu de Suqué, Presidenta de l'Associació Cultural Castell de Peralada, va aprofitar per a lliurar al director d'escena de Comediants, Joan Font, la medalla d'honor del Festival. A partir d'aquí es va donar pas a un esbojarrat espectacle on la música i els personatges de Comediants es van barrejar entre un públic curiós i sorprès alhora.

Entre els dotze mesos que separen el Festival de l'any passat amb el d'enguany, els Comediants han escenificat les festes populars catalanes repartint dosis d'humor, màgia i color entre els assistents. Per la celebració del 25è aniversari, al mes de desembre s'han reviscut les dotze 'campanades' amb dotze petards donant pas a 'l'any nou' brindant amb una copa de cava gratis per al públic. 

Sota el cel empordanès figures i personatges representaven al mes de febrer el carnestoltes. Es van repartir fanalets, barrets de paper i postals per a fer entrar al joc tant als petits com als grans. L'espectacle familiar va pujar de to en alguns moments de la nit, quan els còmics van aparèixer a l'escenari amb immensos penis de goma, fet que va provocar rialles entre els assistents i va descol·locar alguns pares. 

L'acte de cloenda del Festival va basar-se en música popular i sentit de l'humor per a despedir-se fins l'any vinent d'una nova edició carregada de més espectacles que converteixen aquesta trobada estiuenca en un dels esdeveniments més importants de Catalunya.