Salt només permetrà obrir nous centres de culte a Torre Mirona i no tancarà els del nucli urbà

L'oposició diu que aquesta proposta no soluciona l'estat 'precari' i les 'molèsties' que ocasionen al centre

L'equip de govern creu que aquesta decisió és un 'primer pas' per donar sortida a una demana per la qual reben una 'forta pressió': la de garantir que tots els veïns de la població poden exercir la seva llibertat de culte. L'alcaldessa, Iolanda Pineda, ha exposat que aquesta mesura compleix els requisits de la llei de centres de culte perquè localitza un espai per a la construcció de centres de les diferents religions que estigui allunyat del nucli urbà i que permeti construir espais de més de 200 metres quadrats. Tot i això, ha assegurat que no poden obligar les comunitats religioses que ja tenen centres al nucli urbà a tancar i traslladar-se.

Precisament aquest darrer punt és el que ha aixecat més crítiques dels grups de l'oposició. El regidor de CiU, Gerard Darnés, ha criticat que aquesta decisió només serveix per 'obrir les portes' a la construcció de 'macromesquites o macrocentres de culte' a Torre Mirona però sense solucionar 'els problemes al sector centre'. Segons Darnés, l'equip de govern hauria de fer 'un pas més' i establir un termini perquè tanquessin els centres de culte que hi ha al nucli urbà.

La proposta de CiU també inclou convertir una nau industrial en espai multiconfessional on hi hagués lloc per a totes les religions. L'alcaldessa, Iolanda Pineda, ha reiterat que el que han sotmès a ple aquest dilluns és només un 'primer pas' i que no tanquen les portes al diàleg per arribar a un consens en aquest aspecte. Tot i això, ha plantejat diversos dubtes de caire econòmic com qui hauria d'assumir els costos de construcció del centre multiconfessional o qui hauria de pagar les indemnitzacions que haurien de rebre els propietaris de centres de culte al centre per obligar-los a traslladar-se. 'L'Ajuntament no està per aquestes coses ara', ha afirmat Pineda.

El portaveu d'Ips-ICV, Ramon Muñoz, ha qualificat la proposta d''absurda' i sosté que permetre instal·lar centres de culte a Torre Mirona no impedirà que segueixin havent-hi centres clandestins en poques condicions d'espai i de salubritat al centre del nucli urbà. 'No pot tenir un espia a cada associació per veure si hi resen o només ballen', ha criticat irònicament Muñoz.

Finalment, el ple ha aprovat la proposta amb els vots a favor de l'equip de govern –PSC i ERC-, els vots en contra de CiU i d'IpS-ICV i l'abstenció del regidor del PP.