Uns lladres entren a robar al Mercat de Girona i provoquen destrosses en múltiples parades

El president dels comerciants, Josep Campmajó, diu que el pitjor és la "sensació de vulnerabilitat" que han ocasionat entre els botiguers

Segons les hipòtesis, els lladres haurien entrat a la plaça coberta aprofitant el torn de neteja i després s'hi haurien quedat durant molta estona. De fet, van tenir temps de recórrer diverses parades del mercat i intentar forçar panys, caixes i armaris per incrementar el botí, que finalment va ser escàs. 

La pitjor part se l'ha emportat la Carnisseria Romagós. El seu propietari, Jordi Romagós, va explicar que ahir al matí, quan va arribar a la parada, va veure que els lladres havien rebentat una petita caixa on hi guarda el canvi per al cap de setmana -uns 600 euros- i també li van fer malbé el calaix de la caixa enregistradora quan el van intentar forçar. Romagós ha pogut recuperar part dels diners, uns 400 euros, perquè quan va sonar l'alarma els lladres van fugir corrent i van abandonar part del botí.

Jordi Romagós va explicar que les pèrdues pel robatori no són importants però que el pitjor és el mal regust de boca que deixa saber que els lladres "es poden passejar tranquil·lament per aquí dins". "Queda la por aquesta de pensar que tothom que pugui pot entrar quan vulgui", va lamentar Romagós. El president dels comerciants, Josep Campmajó, també opina que si bé no s'han endut massa cosa ni han fet grans destrosses, als botiguers els queda una sensació de "vulnerabilitat" que se suma a l'atenció constant a les bandes de carteristes que actuen els caps de setmana.

Ahir al matí els Mossos d'Esquadra van estar recollint proves, com empremtes dactilars, per identificar els lladres i poder-los detenir. A banda de la carnisseria, també van intentar esbotzar un armari d'una peixateria i van rebentar el cadenat d'una altra peixateria.