El Cau de Vista Alegre de Girona reclama a l'Ajuntament la cessió de l'antic edifici de l'UNED

L'entitat està formada per 110 infants de 75 famílies i 32 caps

Després de les converses iniciades fa cinc anys entre l’AEIG Vista Alegre de Girona i l’Ajuntament per trobar un nou local per fer cau la situació ha entrat en punt mort.

L'entitat va visitar diversos espais però que resultaven massa petits fins que es va posar en consideració l’antic edifici de l’UNED. Des del consistori asseguren que els van explicar que volien convertir l’edifici en un espai per a dependències municipals i entitats de la ciutat on els hi podrien cedir la tercera planta per fer cau. Durant la visita els representants de l’agrupament van explicar com s’havien de repartir les sales perquè hi poguessin cabre totes les unitats (grups d’edat). 

En una reunió de fa 6 mesos entre l’agrupament i l’Ajuntament, expliquen com aquest els va ensenyar els plànols del projecte, on havien contemplat les observacions dels espais. El consistori també es va comprometre a posar un interlocutor directe, que aniria explicant el desenvolupament de les obres i els terminis de com anava evolucionant el projecte als responsables del cau. "Malgrat les bones intencions, aquesta reunió ha estat l’última notícia que han tingut de l’Ajuntament o del projecte d’obres. Per preguntar en quina fase es trobava el projecte, el cau de Vista Alegre va enviar un correu fa més de dues setmanes al consistori, però no han tingut cap resposta", expliquen en un comunicat.

Com agrupament es mostren preocupats per la situació, ja que tenen por que les promeses de fa uns mesos es quedin a un calaix. Actualment l’AEIG Vista Alegre està format per 110 infants i joves, 32 caps i 75 famílies. Un volum de gent molt superior als seus inicis, quan van començar a utilitzar els locals on son ara. Expliquen que en els últims anys han crescut molt i que els dos locals que tenen al barri són insuficients pel que fa a espais. Els caps, tots voluntaris, creuen que la situació és insostenible i els agradaria tenir un espai en condicions pel seu dia a dia del cau. 

Davant de la situació, com a agrupament han decidit començar una campanya mediàtica per demanar un compromís ferm a l’Ajuntament. Reclamen que des del consistori posin l’interlocutor que els van prometre i que expliquin els terminis reals del projecte.

L’AEIG Vista Alegre és un dels quatre caus que hi ha a la ciutat. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre que des de fa més de 30 anys educa a infants i joves en el lleure. El seu objectiu és educar persones crítiques i compromeses, alhora que puguin ser les protagonistes del seu propi creixement. Aquesta metodologia de treball és pròpia de l’escoltisme i el guiatge, el moviment infantil i juvenil més gran a nivell del món.