Salt invertirà 100.000 euros en asfaltar carrers aquest tram final de 2019

Es faran set actuacions diferents

L’Ajuntament de Salt ha aprovat una nova fase del Pla d’Asfaltatge que, entre altres actuacions, inclou el carrer Torres i Bages (entre Manuel de Falla i Ramon y Cajal) i la cruïlla entre el Passeig dels Països Catalans i el Passeig del Marquès de Camps. El pressupost d’aquestes dues obres és de 47.800 euros, els treballs està previst que s’iniciïn durant les properes setmanes i tenen un termini d’execució d’un mes i mig.

A banda d’aquestes dues accions, també està previst que durant el darrer trimestre d’aquest 2020 s’actuï en d’altres punts de la xarxa viària saltenca. En concret, hi ha programades cinc obres que en aquest cas, globalment, tenen un pressupost de 59.000 euros.

Al carrer Llarg s’ampliarà la vorera en un tram a l’alçada de la cruïlla amb el carrer Sant Joan mentre que al carrer Doctor Ferran, entre Guilleries i Roca Delpech, se situaran tots els aparcaments en línia per evitar els problemes de circulació que es patien.

D’altra banda, s’elevarà el pas de vianants que enllaça la plaça de la Llibertat amb la Casa de Cultura Les Bernardes amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels vianants, reduint la velocitat del trànsit que circula per aquest punt.

També es millorarà l’evacuació de l’aigua al carrer Sant Antoni amb les instal·lació de tres reixes interceptores que derivaran l’aigua cap a la sèquia mentre que a l’avinguda de la Pau s’instal·laran senyals lluminosos als passos de vianants per tal de fer-los més visibles i millorar la seguretat.

Millores a Doctor Castany

A banda de les actuacions que s’executaran durant el darrer trimestre d’aquest any 2019, l’Ajuntament de Salt també ha replantejat el projecte previst al carrer Doctor Castany. Finalment les obres no inclouran només la millora de l’asfaltatge i durant els treballs s’ampliarà també la vorera.

El regidor d’Entorn Urbà de l’Ajuntament de Salt, Àlex Barceló, explica que “aquestes modificacions es duran a terme recollint les peticions que ens han fet arribar els veïns”. “Hem aprofitat que s’ha modificat la licitació després de la rescissió del contracte d’asfaltatge per incompliment i mala praxis. Aquest parèntesi ens he permès recollir aquestes propostes que ara podrem executar”, recorda Barceló.