La segona nit de Gastromusical, una passarel·la de tradició musical i bona cuina

L'actuació de Toti Soler Trio i l'enginy del xef Jordi Jacas als fogons van rubricar una nit excel·lent

Les persones que assisteixen al Gastromusical per primera vegada es poden sentir un pèl desconcertades en un principi. L'entrada al restaurant del Molí de l'Escala els transporta, amb la seva majestuositat, a principis del segle XI quan era propietat dels Marquesos de Dou. Amb l'ermita preromànica de Sant Vicenç de les Corts a pocs metres i al costat de l'antiga Via Heraclea que unia la península amb Roma, dota l'espai d'un fervor històric aclaparador.

L'accés a un dels laterals del recinte permet al visitant aclimatar-se abans d'entrar al menjador on s'hi desenvoluparà la vetllada. Ahir era el torn de Toti Soler Trio que va omplir l'espai de música d'estil tradicional, sefardita i amb una versió de "Suzzane" de Leonard Cohen. El xef del Molí de l'Escala i propietari del restaurant, Jordi Jacas, no va decebre a l'hora de fusionar gastronomia amb música així que va oferir una esqueixada de lluç de primer per donar pas a un rostit català de segon per rematar-ho amb un xuixo de xocolata amb fruits vermells de postres. 

El menú, especialment dissenyat per adaptar-se al perfil de l'artista s'ha convertit ja en un segell de qualitat del festival Gastromusical, que sorprèn als convidats nit rere nit. La propera setmana serà el torn del basc Miquel Erentxun, que comptarà amb el suport d'una gastronomia basca i de "sensacions".