Tres detinguts per robar 900 litres de gasoil valorats en 1.200 euros de camions aparcats a Bàscara

Els tres detinguts són de nacionalitat romanesa i ja han passat a disposició judicial

En un control que van situar a l'N-II, al municipi de Llers, els agents van veure passar un camió que coincidia amb la descripció i que circulava sentit La Jonquera. El van fer aturar uns metres més avall i en una zona segura. 

Un cop aturat, els agents van trobar dos homes a dins del camió, el conductor i un acompanyant, i una dona que anava asseguda al darrera. En aquell moment l'acompanyant, Viorel Petrica V., s'estava canviant una samarreta que portava que els camioners robats havien descrit i se'n posava una de més fosca. La noia, Nicoleta I., estava amagant coses sota el matalàs on estava asseguda.

Els agents els van fer baixar del camió i els van escorcollar. Els van trobar una bossa de mà que contenia 10.300 euros en efectiu, 340 lliures esterlines i tres telèfons mòbils. També van comissar dos teletacs, tres tornavisos per fer palanca, dos lots petits, dues mànegues d'uns quatre metres aproximadament (amb restes recents de gasoil), un transformador, uns cables de connexió, dues pinces per connectar una bateria, una bomba de succió elèctrica i un dipòsit d'uns mil litres de capacitat que contenia uns cent litres de gasoil. Els mossos han pogut comprovar com també hi havia restes de gasoil als dos dipòsits del seu camió i que aquests anaven plens a vessar. 

Mentre uns agents estaven comprovant el camió interceptat, una altra patrulla es va dirigir al lloc on presumptament havien sostret el carburant. Allà van poder comprovar com dos camions havien estat robats. Els dipòsits estaven rebentats i hi havia restes de gasoil per terra. En total haurien sostret uns 900 litres de gasoil, valorats en aproximadament 1.200 euros, segons fluctuació del mercat.

Els detinguts, a qui només consten antecedents a Viorel Petrica V., van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 6 d'agost.