Detenen cinc joves per robar en vuit cases de segona residència de Llafranc i Calella de Palafrugell

Entre els detinguts, dos són menors d'edat i un ja ha estat enviat a la presó pel jutge

Dos altres detinguts són Adrian R.L, de 24 anys, veí de Palafrugell, i Youness I., de 30 anys i veí de la Bisbal d'Empordà, com a presumptes autors d'un delicte de receptació. En aquests casos la detenció es va deixar sense efecte a l'espera que siguin citats per l'autoritat judicial competent. Els dos menors d'edat van ser detinguts com a presumptes autors de diversos delictes de robatoris amb força i la fiscalia de menors resoldrà la seva situació.

El passat 15 de juny, els Mossos d'Esquadra recollien la denúncia a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de Palafrugell de la responsable de la comunitat de propietaris d'un edifici de segones residències d'una urbanització de Llafranc. Concretament es denunciava que el jardiner de la comunitat s'havia trobat com algú havia entrat en diversos pisos de l'edifici de tres plantes. Es va poder comprovar com algun lladre havia entrat a la finca trencant el vidre de la porta que dóna accés a l'interior del bloc. Sis pisos tenien les portes esbotzades i els marcs de fusta completament trencats, a més, tots els apartaments tenien els armaris oberts i regirats.

Just un dia abans també es va denunciar un altre robatori en un domicili que llinda amb aquest edifici a través d'un pati comunitari. Aquí, els lladres també van trencar el vidre de la porta d'accés al domicili. La unitat d'investigació dels Mossos es va fer càrrec de la investigació, que ha culminat amb la detenció dels autors de tots aquests robatoris. Els fets s'haurien produït entre els dies 12 i 15 de juny amb el mateix modus operandi i sempre eren domicilis d'un mateix bloc o domicilis comunicats i separats únicament per una tanca.

Durant la investigació, els Mossos també els han imputat el robatori amb força a un altre domicili de Calella de Palafrugell, d'on haurien sostret tres bicicletes. Els agents van poder recuperar part dels objectes sostrets i no es descarten futures detencions de persones implicades en més delictes de receptació.