Una biografia assegura que Salvador Dalí va ser infidel a Gala amb Coco Chanel

Les memòries no autoritzades de la dissenyadora també la relaciona amb Stravinsky i Picasso

La biografia que es publicarà properament sota el títol 'Coco Chanel: Una vida ínitma', de Lisa Chaney, intenta demostrar que la reina de la moda era una consumidora regular d'opi com també deixa algunes pinzellades sobre la seva bisexualitat i una relació amb un espia Nazi. Segons publicava el passat 2 de juliol el tabloide sensacionalista britànic 'Daily Mail', "Hans Günter von Dicklage -reconegut amant alemany de Coco durant la Segona Guerra Mundial- era, de fet, un espia Nazi".

El llibre, que sortirà publicat el 31 del novembre al Regne Unit per l'editorial Penguin Books, Chaney empra unes cartes descobertes recentment com també uns documents propietat dels Arxius Federals de Suïssa per dotar de veracitat a les seves afirmacions. La infame vida de Chanel va inspirar a diversos autor a publicar-ne biografies i pel·lícules on ja es mostrava l'afició de la dissenyadora per les drogues -opi i morfina- i la seva llarga llista d'aventures amoroses. 

Amb tot, una de les relacions més sorprenents i que fins avui no s'havia comentat -a diferència dels embolics amb Stravinsky i Picasso-, és la que suposadament va mantenir amb Salvador Dalí quan aquest ja estava casat amb Gala. De moment no s'han donat més detalls de la mateixa però l'autora explica que ho ha pogut descobrir gràcies a les cartes d'amor que ambdós es van enviar.