Els rescats a banyistes de la Creu Roja pugen a les platges gironines

Creixen un 40% les mesures preventives de l'entitat i baixen un 25% l'assistència per picada de meduses

Les mesures preventives que ha aplicat el servei d'assistència de les platges catalanes per millorar la seguretat ha augmentat a les demarcacions de Barcelona (un 47,9%) i de Tarragona mentre que a Girona ha baixat un 16,7 % amb un total de 6.487 avisos. L'organització valora positivament el seguiment que han fet els ciutadans d'aquestes mesures que la Creu Roja ha augmentat un 40% aquest any, ja que s'ha reduït el percentatge de banyistes que no les han seguit, un 3,4% respecte al 6,7% de l'any anterior.

En conjunt, el nombre d'intervencions a les platges catalanes han minvat un 7,5% respecte el 2010. L'informe apunta que una de les principals causes ha estat el mal temps que ha fet en el mes de juliol. Els núvols i les pluges han reduït l'afluència de persones a les platges i, per tant, les actuacions dels socorristes. 

Un dels aspectes negatius de l'informe ha estat l'augment dels rescats als banyistes als litorals gironins i tarragonins, on s'ha incrementat un 144,4% i un 83,3% respectivament, amb 22 i 77 rescats. Consideren com a causes principals d'aquestes intervencions les males condicions meteorològiques, les corrents marines i la mar de fons durant el mes de juliol, així com l'augment de turistes a les platges de Tarragona i l'incompliment, en alguns casos, de les recomanacions dels socorristes.

Mentrestant, han baixat al litoral barceloní, on hi ha hagut 57 rescats, un 32,9% menys.

Baixen les picades de meduses

Una altra dada que ha baixat ha estat el nombre de picades de medusa a Barcelona i a Girona en detriment de Tarragona que ha pujat un 4,5%. En conjunt, han baixat un 25% i s'han atès 3.654 persones.