El grup especial de la Guàrdia Urbana de Figueres realitza 400 operacions en un mes

Majoritàriament, el grup ha realitzat identificacions de persones i denúncies de trànsit

De les 400 operacions que ha realitzat el grup operatiu especial de la Guàrdia Urbana de Figueres, 207 han estat identificacions de persones i 122 denúnces de trànsit. En menor mesura, també destaquen la retirada de 27 vehicles al dipòsit municipal, i les 20 denúncies per incompliments de l'ordenança de civisme i convivència. 18 de les operacions han estat atestats per delictes contra la seguretat vial, 14 han estat actes i 5 han estat relacionades amb el consum de substàncies estupefaents. 

Fa només un mes que el grup operatiu especial de la Guàrdia Urbana de Figueres va entrar en funcionament per tal d'atendre de manera més eficient les necessitats operatives de la ciutat. Està format per un caporal i tres agents i adapta l'horari a les necessitats de la policia del municipi, de manera que dóna resposta a demandes detectades per la mateixa Guàrdia Urbana, altres serveis municipals o veïns i entitats. 

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis Yécora, ha explicat que la feina realitzada i la manera com s'ha dut a terme demostra que la decisió de crear el grup va ser ''molt encertada'', tant per la feina feta com per ''la immediatesa'' en la resposta.