Primeres accions dels CDR a Girona: llançament d'ous a la Guàrdia Civil i carrers tallats

200 manifestants han marxat per ordres dels Mossos

[ACTUALITZAT 9:035h]

Els activistes convocats pel CDR Girona, la Forja i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s'han concentrat a les sis del matí a la plaça Catalunya. Des d'allà, han anat caminant fins a la caserna de la Guàrdia Civil, cridant consignes com "Els carrers seran sempre nostres", "Fora les forces d'ocupació" o "1 d'Octubre, ni oblit ni perdó".

Al davant de la comandància, s'han trobat amb un cordó policial format per unes sis furgones dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, entre agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Brigada Mòbil (Brimo). Allà els manifestants han desplegat dues pancartes amb els lemes 'Dos anys després el combat continua' i 'Llibertat detingudes, la repressió no ens aturarà'.

Ha estat aquí quan els activistes han llançat alguns ous, pintura groga i un petard contra la línia policial. Per megafonia, els Mossos d'Esquadra els han dit: "No busquin enfrontaments". Abans que els antiavalots els encerclessin, però, els manifestants han aixecat la protesta i han marxat caminant pel carrer Emili Grahit, on han començat una manifestació que els ha portat fins al davant de la subdelegació del govern espanyol.

Des d'Emili Grahit han enfilat la carretera de Barcelona, han passat pel costat de l'estació de l'AVE (custodiada pels Mossos) i han anat fins a Jaume I. Pel camí, alguns dels activistes han bolcat contenidors i han llançat petards.

Denunciat per desordres públics

Poc després d'arribar a la subdelegació, ha estat quan els Mossos d'Esquadra s'han endut el menor per identificar-lo. Al jove se l'ha denunciat per desordres públics en aplicació de la Llei de Seguretat 4/2015 (la coneguda com a 'llei mordassa'). Se l'acusa d'haver llançat pintura contra la línia policial durant la protesta davant la caserna de la Guàrdia Civil.

El SEPC ha acusat els Mossos d'haver retingut el menor "pel coll" i d'haver-lo arrossegat. "Denunciem una vegada més la violència policial contra el moviment popular", ha exclamat el sindicat d'estudiants a través de Twitter.

A la subdelegació, i després que els Mossos d'Esquadra els envoltessin, els manifestants –ara ja, cap a un centenar- s'han replegat davant l'edifici i tallen el trànsit a l'avinguda Jaume I. Aquí també han escridassat una dona, que els ha cridat "Visca Espanya" mentre estaven davant la línia policial.

A hores d'ara, els activistes estan asseguts a la calçada amb intenció de mantenir la protesta.