Uns lladres roben una casa de l'Escala i els enxampen quan esperaven l'autobús per fugir

Detingut també un turista que va agredir un vigilant de Cala Montgó perquè no li deixava amarrar el vaixell

El robatori al domicili de l'Escala va tenir lloc aquest dilluns, 1 d'agost. Els tres lladres, que viuen a diferents municipis gironins, havien arribat al poble en autobús. Els homes van passejar-se per l'Escala i van entrar en un habitatge del carrer Tarragona, on s'hi allotjaven uns turistes.

Del seu interior, els tres homes en van arreplegar tots els objectes de valor que van poder. Entre altres, un ordinador portàtil, joies o un telèfon de gamma alta. Els lladres van posar el botí en diferents bosses i, després, van marxar altre cop a esperar l'autobús per tornar cap a casa.

Mentre s'esperaven a la parada, però, una patrulla motoritzada de la Policia Local va passar per allà. Els agents van veure els tres homes fent moviments sospitosos i se'n va malfiar. Per això, la Policia Local va identificar-los i, com que no van poder acreditar la procedència dels diferents objectes, els va traslladar a comissaria. 

Gairebé en paral·lel, els Mossos d'Esquadra van rebre la trucada de les víctimes denunciant el robatori. A partir d'aquí, va ser qüestió de minuts detenir els tres lladres pel robatori. 

Agressió al vigilant de les boies amb un cúter

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de l'Escala també van detenir ahir un turista francès que va agredir el vigilant de les boies de cala Montgó amb un cúter. Els fets van tenir lloc pels volts del migdia, quan el turista va arribar amb el seu vaixell a la cala i el volia amarrar. 

El vigilant, però, li va dir que no ho podia fer, i els dos homes es van discutir. Durant la disputa, el turista es va treure un cúter i va agredir el vigilant. L'home va patir ferides al braç i al tors.