Roses atura les obres de renovació del nucli antic fins després d'estiu

A la finalització de les obres se sumaran, també al setembre, la reurbanització de l’àmbit de la plaça Prim

Les obres ja executades en aquests carrers han inclòs la renovació de les xarxes de serveis (aigua, clavegueram, pluvials) i la instal·lació d’una nova xarxa de telecomunicacions. A partir del setembre, s’executaran aquests treballs també al carrer Nou i es completarà el projecte amb la renovació de l’enllumenat públic amb lluminàries de baix manteniment i consum, la plantació d’arbrat per dotar el barri de petits nuclis verds que millorin la qualitat de vida dels veïns, i la instal·lació del mobiliari urbà i senyalització necessaris.

En el projecte de reurbanització s’han tingut en compte les característiques i amplades pròpies dels carrers on s’està actuant (Cuscunilles, Nou, Tradició, Sant Pere Alt, Travessera de Puig Rom i Peralada), on predominen les cases unifamiliars entre mitgeres i una baixa intensitat de trànsit, a excepció del carrer Nou que actua com a connexió entre la comercial plaça Llevant i la Riera. Per aquest motiu, l’actuació ha optat per incidir en una pacificació del trànsit a la zona donant prioritat als vianants en aquells espais de poca circulació, gràcies a la pavimentació de carrers a un sol nivell que ha permès també eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

Amb el 60% de les obres realitzades, aquestes s’aturen ara fins al proper mes de setembre, moment en què es treballarà en el carrer Nou per posar punt i final a aquesta fase de condicionament urbanístic. A aquest projecte se li sumaran el mes de setembre altres obres del Pla de Barris, com són la finalització del projecte de rehabilitació de l’antic safareig, i la reurbanització de la plaça Prim i carrers colindants.

Les obres de la plaça Prim, ja adjudicades per un import total de 603.000 €, suposaran la rehabilitació i millora d’un total de 3.460 m2. Concretament, els espais que es renovaran seran els carrers Colom, Méndez Núñez, de l’Avi, Pizarro, Germans Pinzón, plaça Prim, i un tram dels carrers Peralada, Nou Més Alt, Gravina i Francesc Macià. Com en actuacions anteriors del Pla de Barris, les obres incidiran tant en la pacificació del trànsit i eliminació de barreres arquitectòniques, com en la millora del paisatge urbà i la renovació de les xarxes de serveis.

També dins el Pla de Barris, durant el ple municipal celebrat el passat dilluns es van aprovar les expropiacions de dues finques situades en el casc antic del municipi (al carrer Palmerola i Trulls i al carrer Sant Isidre). El Pla preveu l’enderroc de les dues edificacions, en precari estat de conservació, per esponjar aquestes àrees, possibilitar la comunicació peatonal entre carrers i millorar la imatge.