Roger Hodgson regala el millor de Supertramp al públic del Festival Jardins de Cap Roig

El músic britànic fa vibrar els nostàlgics amb èxits com 'Give a little bit' o 'The Logical Song'

"És fantàstic que avui no plogui". Amb aquesta picada d'ullet Hodgson s'ha dirigit a un públic entregat que, després que l'estiu passat es quedés amb la recança de poder-lo escoltar ja que la pluja va obligar a cancel·lar la seva actuació, avui ha pogut gaudir d'uns sons que ja formen part de l'himne d'una generació. I és que algunes de les cançons que va compondre Hodgson per a la banda britànica han superat el pas del temps i continuen emocionant arreu.

És ben viu, doncs, el record d'una època daurada en què amb el lideratge del cantautor britànic, Supertramp va vendre més de 50 milions de discos. I 35 anys després de compondre 'Give a Little bit', Hodgson acaba de ser guardonat per aquesta cançó. 

En l'actuació d'avui Hodgson ja s'ha posat el públic a la butxaca des del primer moment, encetant el concert amb 'Take the long way home' i 'School'. L'han seguit altres temes com 'In Jeopardy', 'Lady', 'Easy does it', 'Breakfast in America', 'London', 'Soapbox Opera', l'ovacionada 'The Logical Song', una versió de la cançó The Beatles 'Across the universe', 'Fool's Overture' o la innegociable 'Give a little bit'. En aquest concert, que ha durat unes dues hores, el cantautor britànic ha estat acompanyat d'Aaron Mac Donald, Bryan Head, Ian Stewart i Kevin Adamson, i l'han seguit unes 1.700 persones que omplien les grades de Cap Roig -un 87% de l'aforament total.

Amb 61 anys, aquest cantautor nascut a Portsmouth, al sud d'Anglaterra, va donar vida a Supertramp des de la seva formació, el 1969, fins al 1983, any en què va deixar el grup per començar la seva carrera en solitari. Va crear la banda amb el també cantant Rick Davies, però precisament el distanciament entre els projectes musicals d'ambdós s'entreveu com una de les causes de la ruptura de Supertramp. Pel camí, però, van editar àlbums per a la història, com 'Crisis? What crisis?' o 'Breakfast in America'. Els fruits de la seva intermitent carrera en solitari són 'In the Eye of the Storm' (1984), 'Hai Hai' (1987), 'Rites of Passage' (1997), i 'Open the Door' (2000).

Les pròximes cites de Cap Roig són dijous amb el Dúo Dinámico; divendres i dissabte amb Julio Iglesias, i dilluns vinent amb Antònia Font. Clourà el festival Tom Jones amb actuacions el 20 i 21 d'agost.